Srednjoškolci su ciljana skupina iz više razloga

Autor: Požega Portal

POŽEGA – Za učenike požeške Katoličke gimnazije u Požegi, u organizaciji  Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, Zavod za znanstveni i umjetnički rad Požega i Zavoda za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije, održano je predavanje pod nazivom “Ulaganje u rani razvoj”. Predavanje je nadahnuto  javnozdravstvenim postignućima dr. Andrije Štampara.

Poruka učenicima Katoličke gimnazije s današnjeg predavanja, koje je održala voditeljica Službe za javno zdravstvo dr. Jasmina Kovačević, bazirala se na temelje koji su stečeni u obitelji, što svakako ima veliku ulogu u rizičnom ponašanju djece.

-Prije gotovo sto godina dr. Andrija Štampar ukazao je na značaj ulaganja u rani razvoj, a to je značajno za danas.  Svima nam je poznat UNICEF-ov  slogan “prve tri su najvažnije” i one to doista jesu. Ako se stvore dobri uvjeti i probamo izjednačiti uvjete za rani rast i razvoj i javnozdravstveni problemi će biti manji – rekla je dr. Kovačević.

Srednjoškolci su, kako je istakla dr. Kovačević, ciljana skupina iz više razloga. -Prije dvije godine upravo smo u srednjim školama provodili međuvršnjačku edukaciju vezano uz pušenje, odnosno potporu nepušačima i takvom načinu ponašanja, a sad im želimo prikazati rezultate toga. Ujedno želimo i istaknuti tu  priču nejednakosti u zdravlju jer poznato je da djeca u obiteljima gdje je više članova pušača imaju veće šanse i sami postati pušači – na kraju je dodala dr. Jasmina Kovačević.

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: