Srednjoškolci obilježili svoj Međunarodni dan: “Nemojte dozvoliti da itko upravlja vašim mislima i vašim željama” /FOTOGALERIJA/

Autor: BST

Srednjoškolci požeških škola obilježili su svoj dan svečanošću u Gradskom kazalištu. Program za Međunarodni dan srednjoškolaca po peti puta organiziralo je  Županijsko vijeće učenika. Njegova predsjednica Petra Supan zahvalila je svima koji su pomogli da se i ove godine okupe srednjoškolci požeških škola u programu što su ga sami pripremili.

U ime Grada Požege čestitke učenicima je uputio Ferdinand Troha, zamjenik gradonačelnika, sa željom da im se ispune sve njihove želje i ciljevi koje su si postavili za budućnost, za koju s pravom traže više i bolje.

„Nemojte dozvoliti da itko upravlja vašim mislima, vašim željama, ako želite i ako imate mogućnosti putujte svijetom, možda se i zaustavite na neko vrijeme, ali vratite se ovoj prelijepoj domovini. Znanja i iskustva koja imate i koja ćete prikupiti ovdje najbolje možete koristiti“ poručio je srednjoškolcima župan Alojz Tomašević, te dodao: „Vi ste budućnost, to vam govorim iz srca, vi ste oni koji će nas naslijediti, upravljati domovinom, županijom i svojim poduzećima ili onim što želite. Nemojte nikada kao mladi ljudi biti zadovoljni, ali ne zato da biste bili mrzovoljni, nego obrnuto, tražite više. Vi ste ti koji imate pravo na to, ali da dajete i svoje prijedloge. Imate pravo sanjati, nemojte da vam ste snove netko oduzme.“

U nastavku svečanosti učenici su pokazali jedni drugima što su postigli, čime se bave proširujući svoja obvezna znanja i kako doživljavaju svijet oko, kroz glazbu, filmove, putovaja, dramski i drugi umjetnički izričaj.

Međunarodni dan srednjoškolaca obilježava se u spomen na praške studente i srednjoškolce, koji su zbog mirnog prosvjeda protiv nacističke okupacije svoje zemlje, održanog 17. studenog 1939. strijeljani bez suđenja. Ovaj dan je povezan s Deklaracijom o pravima srednjoškolaca.

Foto: D. Mirković

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: