Srednje škole predstavile se osmašima

Autor: D.K.

POŽEGA – U organizaciji Aktiva ravnatelja srednjih škola i učeničkih domova Požeško-slavonske županije danas su se srednjoškolske ustanove predstavile osmašima kako bi se mogli lakše opredijelili gdje se upisati i za koje se zanimanje odlučiti.

Predstavljanje srednjih škola bilo je i Gimnaziji Požega u kojoj je sve one koji su se odazvali pozdravio domaćin, ravnatelj Gimnazije prof. Pavle Bucić, a prigodnim riječima pozdravima se obratio i Požeško-slavonski župan Alojz Tomašević uz kojeg je bila i županijska pročelnica nadležna ta školstvo dr.sc. Vesna Vlašić.

Svaka od srednjih škola je dobila potrebite prostore i učionice u kojima su predstavljali ono za što osposobljavaju svoje učenike kako bi se radoznali osmaši mogli što bolje upoznati sa načinom rada i programom koji ih očekuje u daljnjem školovanju. Na raspolaganju je bilo više profesora sa pojedinih srednjih škola i gimnazija kao i svi ravnatelji koji su pružali sve informacije i davali sva pojašnjenja koja su vezana za njihovu školu.

Župan Tomašević je obišao sve  učionice i štandove na kojima se svaka škola predstavljala pa se čak odvažio u mjerenje krvnog tlaka i šećera u krvi koje su mjerile učenice četvrtog razreda Srednje škole Pakrac sa svojom profesoricom koje završavaju školovanje za medicinsku sestru. Koliko smo vidjeli možemo potvrditi da nam je župan dobrog zdravstvenog stanja i da mjerne granice ne prelaze dozvoljene reference.

Sve Osnovne škole dobile su svoje termine dolaska kako bi se što kvalitetnije mogle upoznati sa svakom srednjom školom koja se predstavljala. Odazvale su se slijedeće; Osnovna škola fra. Kaje Adžića Pleternica, Osnovna škola Ivana Gorana Kovačića Velika, Osnovna škola  „Vladimir Nazor“ Trenkovo, Osnovna škola  Vilima Korajca Kaptol, 10.00 Osnovna škola Zdenka Turkovića Kutjevo, Osnovna škola  Stjepana Radića Čaglin, Osnovna škola  Grigora Viteza Poljana, Osnovna škola  Lipik, Osnovna škola  braće Radić Pakrac, Osnovna škola Dragutina Lermana Brestovac te Osnovna škole iz Požege, Antuna Kanižlića, Dobriše Cesarića i Julije Kempfa.

Od srednjih škola predstavile su se Srednja škola Pakrac, Tehnička, Obrtnička, Poljoprivredno-prehrambena i Ekonomska škola Požega te Gimnazija Požega i Katolička klasična gimnazija Požega.

no images were found

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot