Središnjim euharistijskim slavljem proslavljena Mala Gospa u Kutjevu: “Došli smo ovdje u Kutjevo i zaustavljamo se pred Božjim znakom, Marijinom prisutnošću” /FOTOGALERIJA/

Autor: DK

Veliki broj vjernika i ove je godine hodočastio u Marijansko svetište u Kutjevu gdje se slavi Male  Gospe u Kutjevu. Na središnjem euharistijskom slavlju sudjelovali su vjernici iz požeškog, orahovačkog, slatinskog i našičkog kraja.

Središnje koncelebrirano euharistijsko slavlje predvodio je požeški biskup msgr. dr. Antun Škovčević u suslavlju s desetak svećenika na kojoj su između ostalih bili nazočni i čelnici grada Kutjeva, gradonačelnik Josip Budimir, njegov zamjenik Ivica Malnar, predsjednik Gradskog vijeća Ivica Ribičić i dr.

-Došli smo ovdje u Kutjevo i zaustavljamo se pred Božjim znakom, Marijinom prisutnošću ovdje među nama kojoj upućujemo ovdje zajednički pozdrav. Neki ste već Majci Mariji uputili pozdrav, ali idemo zajedno njoj uskliknuti. Radujem se zajedno s Vama rođendanu Marijinog rođenja i čestitam vam taj blagdan. Posebno vama župljanima u Kutjevu čestitam zaštitnicu vaše župe, a gospodinu gradonačelniku i svima koji su građani Kutjeva čestitam Dan grada – rekao je u uvodu misnog slavlja biskup Škvorčević pitajući zbog čega su došli danas u Kutjevo.

-Postoje neke povijesne činjenice. Volio bi samo jednu istaknuti. Ovdje u Kutjevu po Mariji nas je dragi Bog čuo i po njezinom zagovoru uslišavao. To su naša svetišta gdje nas Bog Marijinim zagovorom čuje, prilazi nam bliže i razumije naše poteškoće i nevolje i uključuje nas u milosrdnu ljubav i s nama hodi našim životom. Blagoslovljeno je baš što ste baš s tim raspoloženjem danas ovdje u ovom svetištu. Želimo povjeriti Isusovoj Majci svatko svoje što nosimo i da bude među nama Marijinim zagovorom više razumijevanja sloge i zajedništva i onda više uspjeha baš tim zajedničkim putem. To su dragocjene nakane i zato nam valja srce pročistiti i skrušiti se i pokajati kako bi bili danas dobri molitelji ovdje u Kutjevu sa Isusovom majkom – naglasio je biskup.

Nakon kojeg misnog slavlja bila je procesija s Marijinim likom uz pjevanje pjesama Njoj u čast.

Blagdanu Male Gospe prethodile su marijanske pobožnosti sa večernjim misnim slavljima. Na uočnicu blagdana na večernje euharistijsko slavlje pristigli uz brojne vjernike i pješaci hodočasnici iz okolnih župa, Pleternice, Sesveta, Jakšića, Kaptola, Kutjeva, Vetova, Požege i drugih mjesta. Iz godine u godinu takva hodočašća, kao zavjetna, posjećuje sve veći broj vjernika što je za svakog pojedinog na svoj način duhovna okrjepa u kojoj se traži utjeha kako za svoje potrebe tako i za svoje najmilije.

Foto: D. Krstanović [FGAL id=261395]

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: