Središnje uskrsno euharistijsko slavlje u požeškoj Katedrali sv. Terezije Avilske (FOTO GALERIJA)

DSC_0443POŽEGA – Svečano euharistijsko slavlje u požeškoj prvostolnici, Katedrali sv. Terezije Avilske na blagadan Uskrsa predvodio je, u koncelebraciji kancelara Požeške Biskupije, preč. Josipom Krpeljevićem, svećenicima na službi u središnjim biskupijskim ustanovama i katedralnim župnikom preč. Ivicom Žuljevićem, mjesni biskup msgr. dr. Antun Škvorčević.

Među brojnim vjernicima na središnjem slavlju bili su predstavnici političkog života, požeško-slavonski župan Alojz Tomašević sa zamjenikom Ferdinandom Trohom, požeški gradonačelnik Vedran Neferović i njegov zamjenik Darko Puljašić, zastupnik u Hrvatskom saboru Zdravko Ronko te bivši zamjenik ministra zdravlja prim.mr.sc. Marijan Cesarik, koje je biskup Škvorčević na početku misnog slavlja pozdravio, kao vršitelje javnih dužnosti.

-Zaustavimo se danas pred događajem, ne pred događajem kojeg je izveo čovjek nego pred događajem kojeg je ostvario Bog. Zahvalnim razmišljanjem razmišljajmo o tom događaju i tragajmo za onim pitajući se što taj događaj za nas znači – u uvodu misnog slavlja rekao je biskup Škvorčvić.

/Foto: D.Mirković /

0 Comment