Središnje parkiralište na požeškom Trgu Svetog Trojstva: U prosjeku mjesečno po jedna nezgoda s vozilima na sreću samo s materijalnom štetom

Autor: Jelenko Topić

Svjedoci smo čestog kvrcanja vozila, ponajprije osobnih automobila, na središnjoj parkirališnoj plohi Trga Svetog Trojstva u Požegi.

Najčešće se to događa prilikom ulaska ili izlaska vozila na parkirališna mjesta uz sjeverni rub parkirališne plohe, a čini se da je razlog tomu nedovoljna iskošenost obilježenih linija za parkirališna mjesta u tom nizu tako da vozači tu malo teže parkiraju. Mnogi se od njih ljute na ovakvo rješenje pa su nam se pritužbama zbog otežanog parkiranja i uskoće parkirališnih mjesta obraćali u više navrata.

Ne želeći ulaziti u odluku stručnjaka da se taj dio parkirališta obilježi na takav način, a ne onako kako je bilo ranije tj. sa većom kosinom linija parkirnih mjesta, teško se oteti dojmu da je upravo novo obilježavanje donijelo za posljedicu česte međusobne udara vozila!

-U vezi vašeg donjeg upita, obavještavamo Vas da je u razdoblju od 1. siječnja prošle godine do 30. lipnja 2020. godine na parkirališnim prostorima na Trgu Svetog Trojstva u Požegi, evidentirano događanje ukupno 18 prometnih nesreća – udara vozila u parkirano vozilo, pri čemu su sve nesreće za posljedicu imale materijalnu štetu – stoji u odgovoru kojeg smo dobili iz Policijske uprave požeško-slavonske Gorana Matijevića.

Iz ovoga proizlazi da su tu događa prosječno jedna nezgoda svakog mjeseca što nije mala brojka imajući u  vidu prostornu površinu navedenog parkirališta.

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »