Sramota na sjednici povodom Dana grada Požege: Za vijećnika Dražena Pekčeca na svečanoj sjednici nije bilo mjesta jer „nije potvrdio dolazak“

Autor: DK

S pravom možemo reći da se na današnjoj svečanoj sjednici održanoj povodom Dana grada Požege i Grgureva dogodio presedan. Gradskom vijećniku Draženu Pekčecu onemogućen je ulaz u prostorije Gradskog kazališta gdje se sjednica održavala.

-Danas je Grgurevo, Dan grada, 12.03.2019. Kao vijećnik izabran na izborima, kao predstavnik kandidacijske liste iza koje je stalo nešto više od 10% birača našega grada dolazim na svečanu sjednicu Gradskog vijeća. Na ulazu u Kazalište žena me traži na popisu, ne može pronaći i kaže: “Ali Vi se niste prijavili!”

-Ja sam vijećnik, prema Statutu DUŽAN sam prisustvovati sjednicama i po defaultu sam prijavljen, a eventualni nedolazak dužan sam ispričati! Mene na sjednici Gradskog vijeća moje mjesto mora čekati – opisao je na svom Facebook profilu neugodnost koja ga je zatekla vijećnik Pekčec.

-Ovo je samo jedna kratka crtica neshvaćanja smisla i svrhe i uloge Gradskog vijeća, općenitog neshvaćanja parlamentarne demokracije, organizacije, protokola, miješanja izvršne i predstavničke vlasti. To je svečana sjednica GV, svečana sjednica grada, građana, ne svečana sjednica gradonačelnika, ne svečana sjednica stranke i stranačkih uhljeba. Nažalost, u ovom društvu i u ovom okruženju postalo je normalno da nam sjednice vode “novinari” koji sa novinarstvom nemaju nikakve dodirne točke, postalo je normalno da društvo vrvi stranačkim uhljebima bez kojih je sustav sasvim normalno funkcionirao u prethodnim razdobljima, postalo je normalno da nam metar kvadratni investicije košta skuplje nego na Menhetnu (i još se time hvalimo) …Čak je i čelništvu stranke neugodno svjedočiti našim “dostignućima” i “kvaliteti rada” pa u širokom luku, unatoč izbornoj godini, odbijaju doći uslikati se i dati legitimitet takvom radu. Doista svakodnevno sve više ima smisla ona – “tko ovdje ne poludi taj nije normalan” – kaže Pekčec u svojoj Fb objavi.

Možda današnji događaj potakne odgovorne da prouče pravilnike, statute i ostale dokumente o radu Gradskog vijeća ili će od današnjeg dana vijećnici morati potvrditi svoj dolazak i na redovne (a ne samo svečane) sjednice jer ih ako to ne naprave u vijećnici neće čekati njihova stolica.

Zanimljivo je da svoj dolazak nije potvrdio vijećnik Branko Spajić (Živi zid) niti nezavisna vijećnica Tamara Puač ali njih je čekalo mjesto – stolica s njihovim naznačenim imenom.

Pokušali smo telefonski kontaktirati predsjednika Grsdskog vijeća Požege prof. dr. sc. Željka Glavića i od njega zatražiti komentar na sve to. Nismo ga uspjeli dobiti.

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: