Spremnost vatrogasaca Velike, Biškupaca, Trenkova i Tornja na visokoj razini (FOTO GALERIJA)

Autor: DK

BIŠKUPCI – Vatrogasna društva s područja općine Velika, imala su zajedničku vježbu u koju su bile uključene i sve žurne službe. Nositelj vježbe bio je Vatrogasni centar Velika, a improviziran je požar na zgradi nekadašnje škole u Biškupcima. Sudjelovalo je pet vozila i tridesetak pripadnika operativnih vatrogasaca tog kraja.

“Cijela zgrada je u plamenu desila se eksplozija plinske boce. U donjem dijelu zgrade urušen je strop i unutarnji zid gdje je dvoje ljudi zatrpano pod ruševinama uslijed požara. Na intervenciju stiže najbliže društvo, DVD Biškupci, na koje mjesto stiže prvi zapovjednik i utvrđuje o čemu je riječ. Zapovjednik izdavaje zapovijed dvojici vatrogasaca da vodenim štitom zaštite unesrećene od isijavanja, a dolskom slijedeće četvorice operativaca uneserećeni se iznose iz zgrade.” To je početak tijeka intervencije koja se nastavlja kontaktom Centra 112 od kojeg se traži dizanje dodatnih vatrogasnih snaga zbog širenja požara.

“U pomoć stiže ekipa DVD Velika predvođena zapovjednikom kojemu biškupački zapovjednik predaje prijavak i ustupa zapovijedanje tijekom intervencije daje na daljnje vođenje intervencije. Zapovjednik DVD-a Velika daje zapovijed svom društvu da još jednom pretraže prostor gornjeg djela škole te zapovijeda vanjsku i unutarnju navalu gdje ekipa nailazi na još jednu plinsku bocu koju vade van i presjecaju mlazom plamen te se fokusiraju na danje gašenje. Dolaze i vatrogasci Trenkova koji odmah pristupaju gašenju požara i pomažu izvlačenju unesrećenih iz već urušenog objekta. Sljedi dolazak DVD-a Toranj te im se izdaje zapovijed da preuzmu gašenje požara vanjskom navalnom napadom na krovište koje je već urušeno. Požar se uspješno gasi te se još jednom pretražuje požarište kako bi se utvrdilo da nema unesrećenih. Nakon toga svaki zapovjednik svojim operativcima izdaje zapovijedi za pospremu opreme i vraćanje u svoju bazu”. Tako je tekao tijek intervencije koja je uspješno završena.

Ovom vježbom pokazalo se da je spremnost vatrogasnih operativnih snaga na visokoj razini. Nakon vježbe postrojili su se sudionici kojima se obratio predsjednik Vatrogasne zajednice Požeško-slavonske županije Željko Petrović i predstavnik Centra 112 Boris Horvat te predsjednica Općinkog vijeća Antonija Pavlović. Tijek vježbe obrazlagao je županijski vatrogasni zapovjednik Josip Ugrin. Predsjednik DVD-a Biškupci Mihael Ivanović uputio je svima zavalu koji je sve nazočne pozvao na druženje.

/Foto: D.Mirković /

 

 

 

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: