Spotovi za devet novih pjesama „Aurea festa“

Autor: Jelenko Topić

3POŽEGA/ZAGREB – Ekipa Poljoprivredne televizije iz Požege proteklih je dana snimila materijale za čak devet video spotova novih pjesama ovogodišnjeg Aurea festa koji se održava od 30. kolovoza do 5. rujna na Trgu Sv. Trojstva u središtu barokne Požege. Riječ je o pjesmama za festivalsku večer popularne glazbe i  „Zlatne žice Slavonije“ kada se izvode nove tamburaške pjesme, a ova televizija je i prošle godine radila produkciju spotova požeškog festivala (snimatelji Krunoslav Krmpotić i Matej Pavelić, scenaristi Ivan Ril i Veljko Valentin Škorvaga).

-U zagrebačkom naselju Ravnice snimili smo spot nove pjesme Đuke Čaića i to u ambijentu objekta Baranjska citadela, dok smo skladbu Borisa Ćire Gašparca snimali u prenoćištu Zlatni lug  – kaže glavni urednik Poljoprivredne TV Ivan Ril dodajući da su spot mlade solistice požeškog kraja Ivane Galović poznate iz showa HTV-a „The voice najljepši glas Hrvatske“, snimali u središtu Požege i kod Glazbene škole.

6Osim toga uz ribnjak nedaleko Emovačkog luga snimljen je video materijal za spot nove pjesme „Eh da su mi krila majko“ tamburaškog sastava „Salaš“ iz Gradišta kraj Županje. Nadalje u Vetovu i Turniću kod Požege snimljeni su spotovi dueta Vlatka Kopić Tena-Stjepan Jeršek Štef za večer popularne glazbe, kao i za Štefovu tamburašku pjesmu. Uslijedilo je snimanje osječkih tamburaša „Ravnica“, TS „Zlatna dolina“ iz Požege, kao i skladbe „kad te jednom prestanem voljeti“ autora Krunoslava Dražića (glazba) i Uršule Tolj (stihovi) u izvođenju ženskog tamburaškog sastava „Garavuše“ iz Kutjeva.

Dio snimljenih spotova već je predstasvljden tv auditoriju, a slijedećih dana ovi spotovi uputit će se našim TV stanicama radi emitiranja. Oni su dostupni i na stranici tamburaj.hr  gdje se već može vidjeti oko 1200 video spotova sa tamburaških festivala i iz popularne tamburaške emisije TV Superton koju Poljoprivredna TV snima i  emitira unazad 2,5 godine. Ti spotovi sada imaju više od tri milijuna klikova.

4

5

Više iz kategorije