Sportskom ponosu grada Pleternice Josipu Biliću iz Sesveta gradonačelnica Jozić uručila novčanu potporu

Mladom sportašu – karatistu Josipu Biliću iz Sesveta, koji nastupa za Karate-do klub Požegu gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić upriličila je prijem u svom uredu kojom prilikom mu je čestitala na njegovom uspjehu, na Svjetskom prvenstvu u karateu u Portugalu, gdje je pet predstavnika iz Požeško-slavonske županije ostvarilo izvrsne rezultate i donijelo i medalju. Jedan od članova ekipe bio je i Josip Bilić, mladi srednjoškolac Tehničke škole Požega, jedini predstavnik s područja grada Pleternice koji je plasmanom na 5. mjesto svakako osvjetlao obraz i svom gradu. 

Antonija Jozić, gradonačelnica Pleternice

Postići zavidne uspjehe nije lako, za što je potrebno mnogo odricanja i financijskih sredstava. Kako bi čestitala ponosu grada Pleternice, perspektivnom sportašu gradonačelnica Jozić financijski je potpomogla Josipa za troškove odlaska i boravka u Portugalu.

– Danas odmah poslije Dana grada susrela sam se s ovim našim mladićem, sportskim ponosom grada Pleternice. Ovim prijemom čestitala sam mu na uspjesima koje je ostvario u svojoj mladoj sportskoj karijeri. Uručit ćemo mu ovom prilikom i novčani dar da mu pomognemo u troškovima koje je imao za ovo natjecanje. Želim mu puno uspjeha u školi, ali i u ovom dijelu sporta, jer sport je ono što izgrađuje čovjeka, uči ga disciplini, odgovornosti, poštivanju protivnika, fair playu. On je kao čovjek izgradio sebe, ostvario i sportski uspjeh i ja mu na tome čestitam, ali i njegovim roditeljima. Mi kao grad ćemo to uvijek poticati a on je kao mladi karatist ponos grada Pleternice – rekla je pleternička gradonačelnica Antonija Jozić, čestitajući i Josipovom ocu koji ga je dopratio na prijem u Gradsku kuću u Pleternicu.

Josip Bilić, mladi sportaš-karatist

 – Treniram karate već tri godine, svakog tjedna imam tri treninga. Dva puta treniram ovdje u Pleternici, a jednom tjedno trening imam u Požegi. Sada sam prvi puta bio na ovako jednom velikom, europskom natjecanju, gdje su sudjelovale 22 države. U velikoj i oštroj konkurenciji osvojio sam peto mjesto u svojoj kategoriji. Za mene to nije teško, ja to volim – istakao je Josip Bilić, primajući čestitke i potporu od gradonačelnice Jozić.

0 Comment