SPAS OD MAJKE!: Malodobna praunuka Sanela zasada ostaje kod pradjeda i prabake jer ne želi ići svojoj majci

Autor: Jelenko Topić

-Majka me zlostavlja i tuče, čupa me za kosu i postaje agresivna prema meni, a ne smijem niti sama uzeti jesti jer mi ona daje jela tek toliko da pokrije dno tanjura – riječi su malodobne djevojčice Sanele(13) kojima se obratila nadležnima sa željom da ostane živjeti kod svojih skrbnika, a to su pradjed Dragan Mihajlović(65) i prabaka Nada koji žive u Vukojevici kod Čaglina.

Ona je rođena u Požegi, do 2,5 godine života je bila u Vukojevici sa majkom, koja se udala u Veliki Pašijan kod Garešnice, te dijete povela sa sobom. Unazad dvadesetak dana djevojčica je zatražila od pradjeda i prabake da dođu po nju jer joj je majka navodno prijetila da će je smjestiti u dječji dom. Tada je dala izjavu kako želi živjeti kod njih jer se prema njoj ne odnose na odgovarajući način, te je navodno majka usmjerava na život sa očuhom!

-Dovezli smo je kod nas, ja sam potpisao da ću joj biti skrbnik, ovdje ima sve uvjete za normalan život i odrastanje – kazao nam je pradjed Dragan Mihajlović, koji se bojao da će malenu odvesti majci jer je dobio takve informacije, ali ih je posjetio stručni tim Centra za socijalnu skrb iz Požege, te priopćio da ona tu ostaje do sudske odluke.  Pradjed i prabaka, koji se bave sakupljanjem sekundarnih sirovina, su time zadovoljni uz nadanje da će to biti trajno rješenje, te bi Sanela nastavila školovanje u čaglinskoj osnovnoj školi.

-Spasite me od majke Slađane, želim da se štite moja prava, da me se ne izlaže maltretiranju majke i očuha, gdje mi je ugrožen život jer mi prijete na više načina uključujući i smještajem u dom, pa to više ne mogu podnositi – zaključila je Sanela.

Tvrdi da majka i očuh imaju primanja od kojih mogu pristojno živjeti, a ovim traženjem njenog povratka kod njih bi još dobivali dječji doplatak.

Skrbnici tj. pradjed i prabaka, se nadaju da će ovo biti trajno rješenje. Kod njih djevojčica ima svoju sobu, kupaonicu i ostale potrebne uvjete za učenje i stalni boravak, pa su očekivanja da će i nadležni to shvatiti na najbolji način prilikom donošenja konačne odluke.

Posljednji slučaj iz Nove Gradiške u kojemu je smrtno stradala mala Nikol je ozbiljna opomena jer smještaj djeteta u biološku obitelj ne mora uvijek značiti boljitak za njega i odrastanje u dobrim okolnostima.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88