Šoping u Bosnu 15 dana u zastoju – nakon povratka Slavonaca slijedi samoizolacija i testiranje

Autor: Jelenko Topić

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović objavio je da je donesena nova odluka kojom se ograničava prijelaz na graničnim prijelazima iz naše zemlje. Ona se počinje primjenjivati od 1. prosinca. Za ovdašnje stanovništvo odluka donosi promjene kada je u pitanju odlazak u susjednu Bosnu i Hercegovinu, točnije u Bosanski Brod ili Bosansku Gradišku. Primjena odluke otežava takve odlaske što znači da će šoping u susjedstvu biti zasada na čekanju!

Kako smo saznali državljani Hrvatske iz susjedne BiH neće moći ući u RH ukoliko ne budu imali PCR test i to starosti do 48 sati. Ukoliko ga nemaju oni su obavezni biti 14 dana u samoizolaciji kada se vrate u našu zemlju. To znači da ih nakon povratku čekaju nezaobilazna samoizolacija i testiranje na koronavirus.

Nadalje putnici koji dolaze iz zelenih područja EU, ne trebaju PCR test niti neki drugi uvjet za ulaz u Hrvatsku. Svi ostali trebaju negativni PCR test koji nije stariji od 48 sati ili se testirati pri ulasku u Hrvatsku i biti u izolaciji dok ne stigne rezultat testa.

Po ovoj odluci državljani EU koji dolaze iz trećih zemalja mogu ući u Hrvatsku uz negativni PCR test.

Odluka je na snazi do 15. prosinca, a tada će se odlučiti o njenom eventualnom produljenju što će ovisiti o epidemiološkoj situaciji kako kod nas, tako i u EU, te susjednim državama.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88