Socijalna samoposluga treba ostati u Požegi radi svih onih koji su u potrebi

Autor: DK

POŽEGA – U sklopu jednogodišnjeg projekta “Obiteljska košarica – Dajem osmijeh primam radost” Udruga Svitak u partnerstvu sa požeškim Centrom za socijalnu skrb otvorila je socijalnu samoposlugu koja djeluje od kolovoza prošle godine. Projekt ulazi u završnu fazu preko kojeg je pomoć ostvarivalo 150 redovitih korisnika odnosno primalo osnovne namirnice.

Kako je raspisan novi natječaj, nositelji projekta očekuju kako će ova vrsta pomoći ostati u kontinuitetu, rekla je voditeljica projekta Senada Budimlić na danas održanoj tiskovnoj konferenciji.

Cilj projekta koji je financiralo Ministarstvo socijalne politike i mladih u vrijednosti 175 tisuća kuna bio je smanjiti stopu rizika od socijalne isključenosti socijalno osjetljivih skupina s područja grada Požege, a korisnici socijalne samoposluge uglavnom su bili korisnici zajamčene minimalne naknade Centra  za socijalnu skrb, pri čemu je riječ uglavnom o obiteljima s djecom.

-Tijekom provedbe projekta trudili smo se što više približiti željama i potrebama korisnika, tako smo u prosincu organizirali darivanje djece s novim trenerkama i tenisicama, a naši partneri iz Centra za socijalnu skrb organizirali su radionice o socijalnim pravima korisnika te edukativne radionice o pisanju životopisa kako bi se lakše predstavili poslodavcima. Tokom godine organizirali smo sakupljanje donacija na način da smo imali postavljene košare za donacije u pojedinim trgovačkim centrima. Sada, u kolovozu darivat ćemo djecu školskog uzrasta s ruksacima i pernicama kako bi roditeljima olakšali pripreme za početak nove školske godine, ali došli smo do kraja projekta i sve što imamo u prostoru najvjerojatnije će se podijeliti do kraja ovog mjeseca – kaže voditeljica projekta Senada Budimlić.

Kako je prije nekoliko dana raspisan novi natječaj Udruga Svitak planira se opet prijaviti, projekt je već pripremljen, ali  potrebno je prebroditi razdoblje između dva projekta. “Molimo građane da nam  pomognu svojim donacijama, što u obliku namirnica što financijski, kako bi prebrodili ta tri-četiri mjeseca dok ne stignu sredstva od novog projekta. Ovaj put sredstva dolaze iz fonda europske pomoći za najpotrebitije, a možda uspijemo proširiti projekt na bar još jednu općinu. Bili bi najsretniji da Požega nema potrebu za socijalnom samoposlugom, ali u ovih godinu dana shvatili smo da je socijalna samoposluga potrebna, ne samo Požegi već i drugim gradovima i općinama na području županije,” zaključila je Budimlić.

Donirati  se može utorkom i čevrtkom u prostorijama socijalne samoposluge u ulici Miroslava Kraljevića 6 u Požegi, od 9 do 12 sati  te u Centru za socijalnu skrb Požega svakim radnim danom od 7 do 15 sati.

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: