Preraspodjela novca: Bivši čaglinski načelnik Ivan Đurina ponovno na optuženičkoj klupi

Autor: D.K.

OSIJEK / ČAGLIN – Kako prenosi Glas slavonije Ivan Đurina, biviši načelnik Općine Čaglin, te Mijo Puharić ponovno su se našli na optuženičkoj klupi zbog navodnog pogodovanja čaglinskoj tvrtki “Komunalac” 2010. godine. Đurina je u prvom suđenju oslobođen optužbi da je odlučio da čaglinskom “Komunalcu” pripadne nešto više od 120 tisuća kuna na ime pomoći zbog štete od elementarne nepogode. Mijo Puharić također je u prvom suđenju oslobođen optužbi da je, kao predsjednik Komisije za procjenu štete od elementarne nepogode Općine Čaglin, načinio dokumentaciju o procjeni štete na imovini “Komunalca” d.o.o. iako štete nije bilo.

Vrhovni sud vratio je slučaj na ponovno suđenje kako bi se detaljnije utvrdile činjenice oko cijelog slučaja, jer je došlo do nekih nelogičnosti.

Općinu Čaglin 2010. godine zahvatila je velika poplava i, nakon što je požeško-slavonski župan proglasio stanje elementarne nepogode, Vlada je Općini isplatila više od 1,6 milijuna kuna nepovratne pomoći. Zahtjevi su se za dodjelu pomoći zaprimali do kraja kolovoza 2010., a tvrtka “Komunalac” nije se tome odazvala. Međutim, nakon što je novac s općinskog računa isplaćen onima koji su ga tražili, ostalo je nešto više od 123 tisuće kuna. Tadašnji načelnik Ivan Đurina procijenio je da je tvrtka “Komunalac” imala štete od poplave iako direktor Tihomir Briš to nije prijavio. Briš je pozvan u Općinu i voditeljica financijskog odjela Marina Štinc ispunila je krajem prosinca 2010. obrazac za naknadu štete kako bi komunalna tvrtka ipak dobila odštetu.

Marina Šinc

– Briš je trebao potpisati obrazac, ali je stalno dolazio i odlazio. Rekao je da će ga potpisati kada donese pečat tvrtke, no na kraju je ispalo da ga nikada nije potpisao. Ispunjeni obrasci bili su dostatni da se obavi prijenos novca s računa Općine na račun “Komunalca” – posvjedočila je Marina Štinc. Na kraju je svjedočenja kroz suze izjavila da do suđenja ne bi ni došlo da je Briš obrazac potpisao.

Foto: D.K., arhiva, pozega.eu

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot