Slavonski i jadranski specijaliteti ponuđeni brojnim posjetiteljima (foto)

Autor: Požega Portal

DSC_0185 (Small)POŽEGA – Zeleno i plavo – Vincelovo u Požegi već osmu godinu za redom okuplja brojne sudionike obrtničkih komora i Udruženja obrtnika iz više županija RH koji se dolaze predstaviti sa svojim specijalitetima i delicijama iz svog kraja.

Obrtnička komora Osječko-baranjske županije i njihovo Udruženje obrtnika predstavila se sa Paštetom od čvaraka, Primorsko-goranska županija i njihovi obrtnici pripravljali su palentu kromiricu uz domaći grobnički sir, salatu od hobotnice i druga hladna riblja predjela a slatki dio su bile firule i kroštule. Miris Lovačkog gulaša kojeg su pripremali iz Udruženja obrtnika Vrbovsko proširio se šetališnom zonom i koji je pozvao brojne posjetitelje na kušanje.

Splitsko-dalmatinska  Obrtnička komora kao i uvijek imala je na svom štandu zavidan broj posjetitelja jer su u ponudi uz pašticadu i njoke narezivali vrhunski pršut. Slavonska, Vukovarsko-srijemska Obrtnička komora pripremila je fiš kao svoju deliciju koju su htjeli kušati mnogi jer je miris, boja i sama priprava privukla mnoge da čekaju finalizaciju prije kušanja. Istrani su predstavili svoje specijalitete i to Ravioli s Baškarinom, Fuži s domaćom kokoši i Pljukanci s divljači. Na njihovom štandu se mogao pronaći i sir sa crnim tartufima i salama od mesa Boškarina.

Zadarska županija pripremali su “tunu” što je također privuklo brojne goste i građane Požege koji su se zadržavali pokraj štanda gledajući pripremu i pečenje tog specijaliteta kojeg su kasnije slasno kušali.

Uz one Obrtničke komore koje su pripremali i nudili svoje specijalitete više njih se promoviralo na štandovima, i to, Karlovačka, Brodsko-posavska, Krapinsko-zagorska, Međimurska, Sisačko-moslavačka i Virovitičko-podravska županija uz Obrtničku komoru grada Zagreba.

Sa svojim proizvodima predstavili su se i domaći proizvođači iz Požeštine koji su također imali što pokazati i ponuditi onima koji su se zadržali na njihovim štandovima.

Početak manifestacije u pješačkoj zoni započelo je simboličnim paljenjem vincelovske vatre i rezidbom trsova kojima se se priključili uz župana Požeško-slavonske županije Alojza Tomaševića gradonačelnik Požege Vedran Neferović te predstavnici Obrtničke komore sa svojim predsjednikom Dragutinom Ranogajcem.

Za zabavni program pobrinuo se Tamburaški sastav Glazbene škole Požega, Gradsko kulturno umjetničko društvo Požega i Kulturno umjetničko društvo Zlatna dolina.

no images were found

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: