SLAVLJE POZNATIH: Vinar Ivo Enjingi proslavio 78. rođendan uz degustacije starih nagrađivanih vina, brojne prijatelje i poslovne suradnike /FOTO/

Autor: D.K.

HRNJEVAC – Više od stotinu uzvanika, poslovnih partnera i prijatelja okupilo se u Hrnjevcu u vinskom podrumu na proslavi 78. rođendana našeg najpoznatijeg vinara Ive Enjingija. Tu su bili prvi i jedini vinski kardinal u Hrvata Vlado Bauer, Stanko Šarić iz Najboljih hrvatskih tamburaša, poznati tv novinar Stjepan Pipe Kolak, radijski urednik HRT-a Martin Vuković, požeški poslovni ljudi kao što su Goran Šutalo, Luka Balenović, Ante Brekalo, Marko Ćališ i drugi, a zasvirala su dva glazbena sastava oba bez razglasa što je bila milina za uši.

To su bili četvorka iz brodskog kraja pod vodstvom grlatog Joze Dosegoviću, a nazvali su se „Sataraš“, te mladi tamburaši „Merak“ iz Nove Gradiške, koji su se proteklih dana uspješno predstavili ljubiteljima tamburaških pjesama na festivalu „Zlatni glas zlatne doline 2018.“ u Kaptolu. Oni su se na slavlju neumorno izmjenjivali, te svirali i pjevali do kasnih noćnih sati, a brojni prijatelji darivali su slavljenika.

-Majka mi je na današnji dan cijelo vrijeme radila u vinogradu, te se požurila kući da se ne porodi među čokotima – izjavio je na jednom od rođendana slavljenik Ivo Enjingi izrazivši zahvalnost svima koji su mu došli u goste i čestitali rođendan.

Tijekom obilaska Enjingijevog podruma, koji je do sada dao desetke najnagrađivanijih kontinentalnih vina u nas, gosti su kušali ponajbolja vina proizvedena u Enjingijevoj vinariji unazad 30 godina.

Dakako bilo je tu obilje domaćih specijaliteta počevši od hladnih narezaka i sireva pa do toplih kao što su juha i kuhano meso kanadskog goveda angus, koje Enjingi uzgaja na svome imanju, pa do vruće janjetine. Sve se to zalijevalo njegovim vinima, tako da je slavlje potrajalo do ranih jutarnjih sati.

Foto: V.P. [FAG id=242721]

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88