Slaveći završetak berbe grožđa „Kutjevački vinari“ Dreletu „darivali“ jedan trs loze na Trgu graševine (foto galerija)

Autor: Jelenko Topić

IMG_1046KUTJEVO – Udruga vinogradara i vinara „Kutjevački vinari“ na svojevrstan je način na jedinstvenom Trgu graševine u središtu svoga grada tradicionalno proslavila završetak berbe grožđa za ovu vinogradarsku  godinu.

Novi vincilir Ivan Mitrović

Okupljene vinare i brojne goste, među kojima su bili vlasnici poznate zagrebačke tvrtke „Tokić“, kao i predstavnici drugih kutjevačkih udruga pozdravio je predsjednik kutjevačkih vinara Branko Mihalj, a gradonačelnik Kutjeva Josip Budimir  donio je prigodni darovni ugovor uručivši ga poznatom televizijskom voditelju Davoru Dretaru Dreletu, koji je pročitao tekst u kojemu stoji da mu Kutjevčani simbolično daruju jedan trs vinove loze od ukupno 28 zasađenih u tri reda u zajedničkom vinogradu ovdašnjih vinogradara na Trgu graševine. Tu je bio i jedini vinski kardinal u Hrvata uzoriti Vladimir Bauer, a poznato je da je Drele na brojnim feštama Krštebnja mošta širom naše zemlje često u ulozi zagorskog vinskog biskupa.

Dosadašnji vincilir ovog vinograda Robert Čamak predao je dužnost, a novim vincilirom za slijedeću vinogradarsku godinu proglašen je mladi vinogradar Ivan Mitrović koji će brinuti o vinogradu na Trgu graševine do slijedeće berbe grožđa.

Druženje više desetaka gostiju i vinogradara nastavljeno je u vinoteci „Kolijevka graševine“  Vinarije Čamak uz poznate vinogradarske delicije kao što su patka s mlincima, kotlovina i drugo, a sve se to dobrano zalijevalo ponajboljim vinima kutjevačkih i pleterničkih vina

/Foto: Dušan Mirković i Marko Krstanović/

no images were found

Više iz kategorije