Slastičarstvo svjetske razine u Požegu donosi najbolji hrvatski slastičar Ivan Ergović, koji se nakratko vraća u svoj kraj

Autor: Jelenko Topić

Najbolji hrvatski slastičar Ivan Ergović postiže izniman uspjeh na svjetskom prvenstvu u Luksemburgu kao kapetan hrvatske kuharske reprezentacije osvajajući brončanu medalju. Izniman je to uspjeh mladog chefa koji je svoju karijeru započeo upravo u Požegi.  

Naslov državnog prvaka u slastičarstvu za 2022. godinu zaslužio je svojim stručnim i kreativnim umijećem pripreme slastica eksponata, slatkog pladnja, toplog i hladnog deserta pred publikom, torte visoke 7 cm sa 12 slojeva te skulpture čime je do posebnog izražaja došla njegova kreativnost i zavidno znanje u pripremi slastica.

– Torta se sastajala od 12 slojeva u 7 centimetara, objasnio je pobjednik, ali naša je računica pokazala da je to bila jedna poprilično visoka torta od 84 centimetara?! No Ergović je odmah pojasnio: “Cijela torta je u sedam centimetara”.

Osim što je slastičar u Valamar hotelu s pet zvjezdica, on je i  kuhar, stručni prvostupnik ekonomije, nutricionist, food & brewery menadžer koji radi kao izvršni šef kuhinje.  

Da je slastičarstvo najpreciznija grana u kulinarstvu opće je poznata stvar, a to chef Ivan Ergović koji svaku slasticu skicira do najmanjeg detalja to dodatno potvrđuje. Slastičarstvo je prava umjetnost koja se može napraviti u obliku skulpture ili pak na tanjuru.  Ovog petka 9. prosinca Ivan je ponovo u svome kraju. Ima zanimljivo predavanje u sklopu požeškog Fakulteta turizma i ruralnog razvoja, točnije u dvorani Matko Peić 2. kat, od 9:30 do 11 sati. Isto otvoreno za javnost i studente.

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek