SKUPŠTINA UMIROVLJENIKA VELIKE : Aktivne glazbeno-pjevačka, dramska i sportska sekcija

NASTUPILI MJEŠOVITA PJEVAČKA SKUPINA „LEDENA BERBA“ I DRAMSKA DRUŽINA

VELIKA – Matica umirovljenika općine Velika sa više od 300 članova održala je godišnju skupštinu kojoj su gosti bili predstavnici umirovljeničkih udruga s područja Požeško-slavonske županije.

Prije skupštine mješovita pjevačka skupina i svirački sastav „Ledena berba“ pod vodstvom predsjednika ove udruge Konrada Katića izveli su nekoliko vlastitih pjesama sa svoja dva objavljena albuma, a mala dramska družina izvela je igrokaz „Prosac“ koji je napisala ovdašnja umirovljenica Marija Iličić.

-Imamo aktivne tri sekcije pjevačko-glazbenu, dramsku i sportsku koje dosta nastupaju, te imaju tjedne probe- kazala je u izvješću o radu tajnica  veličke Matice umirovljenika Ljubica Horvat. Naglasila je da im je općina dala potporu za aktivnosti, te dodijelila prostorije koje namjeravaju urediti i opremiti dobrovoljnim radom.

-Vaša udruga je u listopadu domaćin susreta pjevačkih skupina županije, a vaš zbor i svirači predstavljat će županiju na državnom susretu – kazao je u pozdravnoj riječi Ivan Ronta, predsjednik Matice umirovljenika Požeško-slavonske županije. On je pohvalio aktivnost veličkih umirovljenika.

-Vi ste stalno aktivni i prisutni na svim manifestacijama u našem kraju, a općina će osim redovne donacije pomoći uređenju prostora za rad Matice – istakao je Ivica Potočanac, zamjenik načelnika općine Velika. Najavio je skoro preuređenje veličkog Vatrogasnog doma kroz energetsku obnovu, te druge komunalne zahvate u ovom kraju kao što su gradnja kanalizacijskih i plinskih mreža.

Foto: Jelenko Topić

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
0 Comment