Skupina lovaca „Sv. Huberta“ lokaciju za upucavanje lovačkog oružja na Požeškoj gori daje na korištenje drugim lovcima ovog kraja

Autor: Jelenko Topić

Više puta smo pisali o skupini lovaca požeške lovačke udruge „Sveti Hubert“ koja je na lokaciji iznad Gradskih Vrhovaca na Požeškoj gori zajednički kupila zemljište, te brojnim radnim akcijama uredila lokaciju za upucavanje lovačkog oružja. Riječ je o prostoru izvan naselja i nedaleko od županijske ceste Požega- Nova Kapela tako da tijekom boravka i druženja lovci nikome ne smetaju.

Oni se tu često okupljaju i druže jer je riječ o lokaciji udaljenoj svega nekoliko kilometara od najužeg središta grada Požege, a sagradili su i tridesetak četvornih metara natkrivenog prostora pod lijepom nadstrešnicom, te tu imaju i manje spremište za alat.

Ovih dana ponovo su se okupili kada je domaćin druženja bio lovac Đuro Lokmar iz Požege, te su se po tradiciji počastili domaćim specijalitetima sa ražnja.

Rekoše nam da na ovu lokaciju mogu doći lovci drugih udruga ovoga kraja kako bi upucavali svoje oružje i bili spremni za odlazak u svoja lovište. Dakako prethodno se trebaju javiti nekome od lovaca iz ove skupina i to  samo zbog toga da se vrijeme okupljanja ne poklopi sa nekom drugom skupinom lovaca i ljubitelja prirode.

Oni namjeravaju kroz iduće vrijeme legalizirati sve što su ovdje izgradili kako bi se to dogovorno i nesmetano koristilo za potrebe lovaca cijelog kraja uključujući i one iz udruge na čijem lovištu se nalazi navedena lokacija.

Više iz kategorije