Školsko partnerstvo sa učenicima iz sedam EU zemalja

Autor: Požega Portal

POŽEGA – Danas je učenike iz Turske, Švedske, Litve, Slovačke, Mađarske, Poljske i Francuske u Županijskoj vijećnici u nazočnosti pročelnice Upravnog odjela za društvene djelatnosti, dr.sc. Vesne Vlašić, primio zamjenik Požeško-slavonskog župana Ferdinad Troha. Učenici borave u Požeško-slavonskoj županiji u sklopu projekta Comenius multilatelarna školska partnerstva. To je projekt Programa za cjeloživotno učenje je u organizaciji Agencije za mobilnost i programe Europske unije u kojem sudjeluju i učenici Osnovne škole Mladost iz Jakšića. Tim povodom na prijemu je bio i ravnatelj te škole Boško Obradović i načelnik općine Jakšić Ivica Kovačević.

Uz riječi dobrodošlice ugodan boravak svim je gostima zaželio zamjenik župana Troha prenoseći pozdrave župana Alojza Tomaševića koji zbog prethodno dogovorenih obveza nije mogao biti nazočan. Nakon pozdravnih riječi gosti i predstavnici svojih zemalja uručili su poklone zamjeniku Trohi izražavajući zahvalnost na upriličenom posjetu i ugodnom druženju.

Cilj boravka i ovog projekta je zainteresirati učenike za fotografiju i kinematografiju, poboljšati jezične i ICT vještine učenika te im ukazati na kvalitetnije načine provođenja slobodnog vremena. Osnovna škola Mladost iz Jakšića kao domaćin školama partnerima potrudila se osigurati bogat i sadržajan program kroz koje je 50-ak učenika i učitelja upoznalo ovdašnju kulturu i običaje.

Komentiraj: