Školski ruksaci i pernice školskoj djeci iz obitelji slabijeg imovinskog stanja

Autor: S.P.

POŽEGA –  U sklopu projekta “Obiteljska košarica- dajem osmijeh, primam radost” Udruga Svitak danas je u svojim prostorijama u kojima je smještena i Socijalna samoposluga, podijelila  nove školske ruksake i pernice školskoj djeci s područja grada Požege i prigradskih naselja čiji su roditelji korisnici zajamčene minimalne socijalne naknade.

U sklopu projekta “Obiteljska košarica-  dajem osmijeh, primam radost” djeluje Socijalna samoposluga, a školski ruksaci poklon su  najmlađim članovima  potrebitih obitelji.

-U pitanju je oko 90 ruksaka, toliko ima školske djece s područja grada Požege i prigradskih naselja čiji su roditelji korisnici zajamčene minimalne naknade i socijalne samoposluge. Novac za ruksake osiguran je iz projekta “Obiteljska košarica- dajem osmijeh, primam radost” i sačuvali smo ga za početak školske godine – rekla je voditeljica projekta Senada Budimlić.

Dodaje kako su, nakon javnog poziva za pomoć, krenule ponovo i donacije za socijalnu samoposlugu koja očekuje nova sredstva za daljnji rad kroz novi kandidirani projekt.

-Donacije za socijalnu samoposlugu ponovo su krenule, dobili smo donacije za najam, građani donose namirnice i nadamo se da ćemo uspjeti prebroditi razdoblje od tri-četiri mjeseca dok ne dobijemo sredstva za novi projekt. Iskreno se nadamo kako će novi projekt proći jer je veći od prethodnog, obuhvaća dio županije koji je obuhvaćen i Centrom za socijalnu skrb Požega, znači područje cijele Požeštine – rekla je Budimlić.

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »