U Školi plivanja djeca od Zagreba do Dubrovnika: “U svakom trenutku na njih pazi osam profesora i 40-ak roditelja”

Autor: DK

POŽEGA – Unatoč negodovanju pojedinih roditelja da je ovogodišnja škola plivanja u Požegi “izmakla kontroli”, stvarno je stanje puno drukčije. Točno je da se ove godine upisalo više od 620 djece, što je dvostruko više nego dosadašnjih godina, no razloga za brigu nema.

prof. Alen Ivanović

– Upisanih neplivača je oko 290. Imamo još jednu skupinu “plutača”, odnosno djece kojoj nedostaje desetak sati usavršavanja da bi mogli samostalno plivati. Ove smo godine povećali broj učitelja plivanja i sada nas je osam. Sve su to profesori kineziologije. Od ukupno 620 upisane djece na bazenima ih je dnevno oko 350 jer su neki na moru ili su iz okolnih mjesta pa ih roditelji ne dovoze – pojasnio nam je profesor Alen Ivanović, voditelj Škole plivanja.

Ističe da su s obzirom na broj upisane djece bili spremni zaposliti dodatne učitelje, no to nije potrebno. Djeca su podijeljena u dvije skupine pa jedni dolaze u školu od 9 do 10,30 sati, a drugi od 10,30 do 12 sati.

– Uz osam učitelja na bazenu je svakodnevno oko 40 roditelja kojima smo podijelili karte i koji s nama aktivno sudjeluju, paze na djecu, prate ih pri odlasku na sanitarni čvor i sl. To nam puno znači jer se tako možemo maksimalno posvetiti radu s djecom – dodaje prof. Ivanović.

U Školu plivanja u Požegi ove godine dolaze djeca iz Požege i svih prigradskih naselja, s područja susjednih općina i gradova, ali i iz Zagreba, Umaga, Pule, Dubrovnika pa čak iz Njemačke i Austrije.

– To su djeca koja su došla na ljetovanje kod baka i djedova. Izrazili su želju dolaziti i mi smo ih primili. Djeca su izuzetno zadovoljna. Međutim, imamo primjedbe roditelja koji žele besplatno ući na bazen s djecom koja dolaze u školu. Istovremeno imamo roditelje koji svakodnevno kasne i dovode djecu u školu kada već počnemo s radom. Apeliram na njih da unatoč tome što je škola besplatna, radimo profesionalno i držimo se plana i programa – poručuje Ivanović.

Kaže da su u odnosu na prijašnje godine uvjeti rada na bazenima značajno bolji. Voda je čišća i toplija, okoliš je uređen i imamo savršene uvjete za rad – kaže na kraju prof. Ivanović.

Plan i program rada i ove je godine odobrilo Ministarstvo obrazovanja i sporta. Odnosi se na obuku neplivača i plivače koji usavršavaju četiri plivačke tehnike, prsno, leđno, delfin i kraul. Ministarstvo će pokriti dio troškova, a kraj Škole plivanja planiran je između 5. i 8. kolovoza.

Podsjetimo na kraju, da će večeras i sutra na bazenima biti noćno kupanje od 21 do 23 sata. Cijena ulaznice je 20 kuna.

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: