Skeptičan sam zbog nekih odnosa koji bi se mogli pojaviti

Autor: DK

Neferović i Šolić - CopyPOŽEGA –  Na današnjoj tiskovnoj konferenciji u Gradskom odboru HDZ-a grada Požege, predsjednik Ante Šolić i njegov zamjenik Vedran Neferović osvrnuli su se na izbore za Vijeća mjesnih odbora istaknuvši kako je to trijumf čime se dokazuje i pokazuje kako HDZ nastavlja nizati pobjede.

-To je potvrda je dobrog rada Gradske organizacije HDZ-a i požeške gradske vlasti na čelu s Vedranom Neferovićem, Od ukupno 36 mjesnih odbora HDZ je pobjedio u njih 31, SDP u samo četiri. Naša stranka je samostalno izašla na izbore u 23 mjesna odbora dok je u deset bila u koaliciji s HSU. Od ukupno 212, najviše je osvojio HDZ i to 99, koalicija HDZ-HSU osvojila je 42 mandata, SDP 57 mandata, HSS tri i ORAH jedna mandat. Osvojeni rezultati su još jedna potvrda dobrog rada Gradske organizacije HDZ Požege, rada požeške gradske vlasti, gradonačelnika Vedrana Neferovića i njegovih suradnika – rekao je Ante Šolić koji se zahvalio svim biračima koji su izašli na izbore i dali svoj glas HDZ-u i koalicijskim partnerima.

Cilj je požeških HDZ-ovaca na predstojećim lokalnim izborima, predstojeće godine, osvojiti većinu u Gradskom vijeći i dobiti gradonačelnika u prvom krugu.

-Ovi nam izbori za Vijeće mjesnih odbora daju vjetar u leđa što govori da HDZ kao gradska organizacija dobro radi – dodao je Šolić.

Na rezultate za Vijeća mjesnih odbora osvrnuo se i požeški gradonačelnik Vedran Neferović koji je i zamjenik predsjednika GO HDZ-a za grad Požegu koji je istakao kako je postignuti rezultat  potvrda kontinuiranih pobjeda HDZ-a u gradu Požegi od 2013. godine.

-Svakim izlascima na izbore sve je veća razlika. To dovoljno govori o svemu što se događalo u radu GO HDZ-a u gradu Požegi, njenom ustroju, kvaliteti rada, a brojke su realnost i pokazuju odnos snaga u ovom trenutku u gradu Požegi –  rekao je Vedran Neferović.

Na novinarsko pitanje o Izbornoj skupštini GO HDZ-a grada Požegu i protukandidatima aktualnom predsjedniku Anti Šoliću,  Neferović je rekao kako se tu radi o političkom avanturizmu.

-Nakon sastanka kojeg sam imao s gospodinom Lucićem i predsjednikom Šolićem dao sam jasnu potporu predsjedniku GO prije dva do tri tjedna. Žao mi je što su neke stvari otišle u potpuno krivom pravcu i komentiram protukandidate kao politički avanturizam koji  u ovom trenutku prijeti da u HDZ-u stvari odvedu u krivom pravcu. Mislim da ljudi koji su se javili, uz dužno poštovanje njima u ovom trenutku sa svojom kandidaturom ne mogu unaprijediti rad GO HDZ-a i ne mogu se pozivati da nešto nije bilo dobro. Bojim se da su motivi drugačiji i da je ovo samo prvi korak, pokušaj da se večeras na gradskog skupštini napravi nešto što nije dobro za HDZ u gradu Požegi – dodao je Neferović koji je rekao da je uvjeren da će Šolić i dalje ostati predsjednik HDZ-a jer ima pokazatelje koji mu idu u prilog.

Neferović nije htio prejudicirati rezultate ali je iskazao skepticizam u pogledu funkcioniranja stranke i njega kao gradonačelnika.
– Skeptičan sam u pogledu nekih drugih odnosa koji bi se mogli pojaviti. Već ovo što se pojavilo na terenu, među članovima, u zadnja dva-tri mjeseca je štetno za HDZ. Ne bojim se da ćemo izgubiti izbore. Nisam se bojao ni 2013. godine. Nemam se razloga bojati bilo čega – zaključio je Neferović.

Komentiraj: