Na sjednici HDZ-ovih Odbora u Požegi osnovana Zajednica poduzetnika PSŽ

Autor: Požega Portal

blankPOŽEGA – Čelnik Požeško-slavonskog HDZ-a Franjo Lucić danas je bio domaćin brojnim gospodarstvenicima i obrtnicima te čelnicima lokalnih uprava, gradonačelnicima i načelnicima općina sa područja Požeško-slavonske županije, koji su bili nazočni zajedničkoj sjednici Odbora za poduzetništvo i obrt, Odbora za financije i Odbora za gospodarstvo Hrvatske demokratske zajednice. Sjednici su bili nazočni i predsjednici Odbora koji su imali svoja izlaganja uz različitu tematiku kao i njihov koordinator Domagoj Ivan Milošević.

O poreznoj politici koja je nužan preduvijet gospodarskog razvoja govorio je doc.dr.sc. Tomislav Ćorić, predsjednik HDZ-ovog odbora za financije dok su o aktualnom stanju u poduzetništvu govorili Nikolina Babić, predsjednica Odbora za poduzetništvo i obrt. O mogućnosti korištenja EU fondova svoje izlaganje je imla prof. Ana Mandac.

Aktualna tema o monetizaciji autocesta ovih dana također je imala svoje zanimljivosti o kojima je govorio prof.dr.sc. Marko Kolaković, predsjednik Odbora za gospodarstvo. Na sastanaku prema dnevnom redu bila je i diskusija o strateškom gospodarskom planu HDZ i aktivnostima koje su do sada napravljene nakon čega su gospodarstvenici, obrtnici i svi drugi uzvanici imali mogućnost postavljati pitanja vezana za aktualne gospodarske i druge teme.

Na sjednici je osnovana i Zajednica poduzetnika i obrtnika HDZ-a Požeško-slavonske županije koja će okupljati poduzetnike i obrtnike koji, čineći jedan od najznačajnijih dijelova hrvatskoga gospodarstva, žele doprinositi razvoju hrvatskog gospodarstva, gospodarskom rastu, razvoju novih tehnologija, novih proizvoda i usluga te sudjelovati u povećanju učinkovitosti ukupnog hrvatskog gospodarstva.

Zajednica će se zauzimati za interese slobodnog poduzetništva, slobodnu tržišnu utakmicu, stvaranje povoljne poduzetničke klime, podizanje konkurentnosti hrvatskog gospodarstva i stabilnost hrvatskog gospodarskog sustava u cijelosti.

Članovi Zajednice mogu postati i izvanstranačke osobe, poduzetnici i obrtnici koji se priklanjaju politici i prihvaćaju temeljna načela i program HDZ-a.

Za Predsjednika Županijske organizacije Zajednice poduzetnika i obrtnika izabran je Anto Barbarić, vlasnik tvrtke Microplet d.o.o. iz Pleternice, a za članove Županijskog odbora Zajednice poduzetnika i obrtnika HDZ-a Požeško slavonske županije izabrano je njih 16 koji su kao nositelji ili u upravljačkom dijelu tvrtke ili obrta. Članovi županijskog odbora Zajednice poduzetnika i obrtnika po funkciji su župan te svi gradonačelnici i općinski načelnici ako su članovi Zajednice.

blank

Prema riječima predsjednika HDZ-a Požeško-slavonske županije Franje Lucića Zajednica neće okupljati samo poduzetnike koji su članovi HDZ-a, u nju su dobro došli svi oni koji žele stvarati preduvjete za buduće gospodarstvo. Kroz Zajednicu se žele poduzeti sve one radnje koje su neophodne za bolje gospodarstvo sutra.

Koordinator HDZ-ovih odbora Domagoj Ivan Milošević je također naglasio da su poduzetnici ključ za oporavak gospodarstva te da država mora biti ta da stvori preduvjete da poduzetnici budu što uspješniji. Rekao je da sadašnja vlada radi u tom pravcu sve suprotno posebno naglašavajući da poduzetnici moraju biti porezno maksimalno rasterečeni.

blank blank blank

blank blank blank

blank

blank

blank

blank

blank blank blank

close

Prijavi se na tjedni Newsletter!

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »
Postavke kolačića