Sjednica Gradskog vijeća grada Požege s dnevnim redom u znaku epidemije i empatije

Autor: S.P.

Gradsko vijeće Grada Požege svoju 22. sjednicu u održat će u četvrtak, 23. travnja 2020 godine. U skladu s propisanim mjerama Stožera civilne zaštite, sjednica će biti održana u Gradskom kazalištu Požega kako bi svi nazočni imali propisani međusobni razmak. Prema najavljenom dnevnom redu, sjednica će proći u znaku empatije Grada prema svojim građanima jer u pripremi su brojne odluke čiji je cilj olakšati svakodnevicu “u doba korone”.

Organizacija sjednice Gradskog vijeća Grada Požege, ali i dnevni red, u znaku su  epidemije bolesti Covid 19 ali i velike empatije Grada Požege prema svojim sugrađanima. Sada je već jasno da režim kojim se štiti zdravlje nacije, nije blagonaklon zdravlju gospodarstva i posljedice  je još uvijek teško predvidjeti, ali zasigurno ih neće biti lako “izliječiti”.

Požeški gradonačelnik Darko Puljašić sa suradnicima pripremio je vijećnicima brojne prijedloge čiji je cilj olakšati svakodnevicu “u doba korone” različitim kategorijama građana – od gospodarstvenika do roditelja školarac i vrtićaraca – potvrđujući na najbolji način da doista osluškuju potrebe svog grada i svojih sugrađana. Pred vijećnicima će se tako naći 17 točaka dnevnog reda, a gotovo sve vezane su uz odluke koje su direktno uvjetovane okolnostima nastalim povodom proglašenja epidemije bolesti Covid- 19.

Tu je Prijedlog Odluke kojom se roditelji – korisnici usluga Dječjeg vrtića Požega oslobađaju se sudjelovanja u cijeni programa vrtića zbog obustave redovnog rada povodom proglašenja epidemije bolesti COVID 19 prouzrokovane virusom SARS-CoV 2, u razdoblju od 16. ožujka 2020. godine do ponovne uspostave rada. Slijedi ga Prijedlog Odluke o sufinanciranju smještaja djece u privatnim vrtićima na   području Grada Požege za vrijeme epidemije bolesti COVID-19, a brigu u najmlađima pokazuje i Prijedlog Odluke ooslobađanju roditelja od plaćanja troškova produženog boravka u gradskim osnovnim školama  i to od 16. ožujka do ponovne uspostave rada.

Nisu zaboravljeni ni gospodarstvenici, a krizno razdoblje trebali bi olakšati odluke o oslobađanju plaćanja zakupnine za poslovne prostore u vlasništvu Grada Požege te oslobađanju od plaćanja komunalne naknade gospodarskih subjekata za vrijeme trajanja izvanrednih okolnosti i to za mjesec travanj, svibanj i lipanj.  Pred vijećnicima će se naći i Prijedlog odluke o obustavi plaćanja spomeničke rente uslijed posebnih okolnosti za razdoblje od dva mjeseca, te Prijedlog Odluke o odgodi naplate potraživanja prisilnim putem, a predložena je i Odluka o umanjenju iznosa godišnje koncesije za obavljanje usluge unutarnjeg linijskog prijevoza  na području Grada Požege i prigradskih naselja.

Sjednica će se održati 23. travnja u 16,00 sati u prostoru Gradskog kazališta Požega.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88