Sjećanje na stradale i preminule polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća

Autor: Požega.EU

POŽEGA – Po kršćanskoj tradiciji, koju prihvaćaju i mnogi nekršćani, dva dana u godini, 1. i 2. studenog vjernici se posebno sjećaju i u duhu povezuju sa svojim pokojnicima i to na blagdan Svih svetih i Dušni dan. Tim su povodom u organizaciji Ureda državne uprave u Požeško-slavonskoj županiji kod središnjeg križa na groblju sv. Ilije čelnici grada i županije te predstavnici vojske, policije i udruga proisteklih ih Domovinskog rata položili vijence i zapalili svijeće za sve stradale žrtve u ratu.

Izaslanstvo Ureda državne uprave predvodila je predstojnica Đurđa Babić, županije župan Alojz Tomašević sa zamjenicima Ferdinandom Trohom i Željkom Jakopovićem, a grada Požege Vedran Neferović sa zamjenicima Drakom Puljašićem i Mariom Pilonom. Na dostojanstven način polaganju vijenaca i paljenju svijeća bili su brojni predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata predvođeni voditeljem koordinacije UDVDR Krešimirom Pavelićem. Uz počasni vod vojske i policije koji su odali poštovanje prema svim vojnim i civilnim žrtvama Domovinskog rata vijence su položili i predstavnici izviđačkog odreda Jozo Koutni te Hrvatske narodne stranke.

Molitvu je predvodio vojni kapelan vlč. Željko Volarić koji je nakon blagoslova sve pozvao na misna slavlja u blagdanskim danima, sutra na sam blagdan Svih svetih, u 15,30 na groblje sv. Ilije te na Dušni dan u Katedralu u 18,30. Misna slavlja predvodit će požeški biskup msgr. dr. Antun Škvorčević.

 

Više iz kategorije