Sjećanje na stradale i preminule polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća

Autor: Požega Portal

blankPOŽEGA – Po kršćanskoj tradiciji, koju prihvaćaju i mnogi nekršćani, dva dana u godini, 1. i 2. studenog vjernici se posebno sjećaju i u duhu povezuju sa svojim pokojnicima i to na blagdan Svih svetih i Dušni dan. Tim su povodom u organizaciji Ureda državne uprave u Požeško-slavonskoj županiji kod središnjeg križa na groblju sv. Ilije čelnici grada i županije te predstavnici vojske, policije i udruga proisteklih ih Domovinskog rata položili vijence i zapalili svijeće za sve stradale žrtve u ratu.

Izaslanstvo Ureda državne uprave predvodila je predstojnica Đurđa Babić, županije župan Alojz Tomašević sa zamjenicima Ferdinandom Trohom i Željkom Jakopovićem, a grada Požege Vedran Neferović sa zamjenicima Drakom Puljašićem i Mariom Pilonom. Na dostojanstven način polaganju vijenaca i paljenju svijeća bili su brojni predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata predvođeni voditeljem koordinacije UDVDR Krešimirom Pavelićem. Uz počasni vod vojske i policije koji su odali poštovanje prema svim vojnim i civilnim žrtvama Domovinskog rata vijence su položili i predstavnici izviđačkog odreda Jozo Koutni te Hrvatske narodne stranke.

Molitvu je predvodio vojni kapelan vlč. Željko Volarić koji je nakon blagoslova sve pozvao na misna slavlja u blagdanskim danima, sutra na sam blagdan Svih svetih, u 15,30 na groblje sv. Ilije te na Dušni dan u Katedralu u 18,30. Misna slavlja predvodit će požeški biskup msgr. dr. Antun Škvorčević.

 blank blank blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank blank blank

close

Prijavi se na tjedni Newsletter!

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »
Postavke kolačića