Sjećanje na one koji su utkali svoje živote za slobodnu i neovisnu Hrvatsku u prigodi Dana neovisnosti /FOTOGALERIJA/

Autor: DK

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima na Trgu 123. brigade u Požegi svečano je obilježen 27. Dan neovisnosti Republike Hrvatske. Dan je to kada je Hrvatski sabor 8. listopada 1991. godine donio Odluku o raskidu svih državnopravnih veza Republike Hrvatske s bivšom državom SFRJ. Od toga dana RH je počela pisati svoju povijest i život u suverenoj i samostalnoj državi.

Vijence su položile delegacije Udruga roditelja poginulih branitelja i Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Požeško-slavonske županije, Požeško-slavonske županije koju su predstavljali župan Alojz Tomašević i njegovi zamjenicii Željko Jakopović i Vedran Neferović, grada Požega na čelu s gradonačelnikom Darkom Puljašićem te predstavnici Udruge Tigar Rakitje, Podružnica Požega, vojske iz požeške vojarne 123. brigade, policije, Ureda državne uprave i požeško-slavonskog HDZ-a predvođena predsjednikom prof. dr. sc. Željkom Glavićem.

Nakon polaganja vijenaca molitvu i Božji blagoslov zazvao je vlč. Dejan Ilić, katedralni župni vikar u župi sv. Terezije Avilske.

Foto: D. Mirković

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

Komentiraj: