Sjećanje na hrvatskog branitelja Josipa Kneževića, prvu žrtvu s područja bivše općine Požega /FOTO/

Autor: Požeško-slavonska županija

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća, na mjesnom groblju u Novoj Ljeskovici, obilježena je 30. obljetnica od pogibije hrvatskog branitelja Josipa Kneževića koji je život izgubio na osječkom bojištu kao pripadnik „Tigrova”.

Počast su odali članovi obitelji poginulog branitelja, predstavnici Udruga hrvatskih branitelja s područja Požeško-slavonske županije, izaslanik predsjednika Republike Hrvatske i vrhovnog zapovjednika Oružanih snaga RH brigadir Milan Čorak, županica Požeško-slavonske županije i izaslanica predsjednika Vlade RH i ministra hrvatskih branitelja Antonija Jozić, predstavnici požeško-slavonske Policijske uprave, predstavnici Općine Čaglin i Općinskog vijeća te Udruga za sport i rekreaciju „Josip Knežević”.

Prigodnim riječima nazočnima se obratio Josip Tušek, predsjednik Udruge koja nosi ime po poginulom hrvatskom branitelju koji je zahvalio svima što su svojom nazočnošću pridonijeli oživljavanju uspomene na Josipa Kneževića i na njegov doprinos u obrani i stvaranju domovine Hrvatske.

Ovom prigodom izaslanica predsjednika Vlade RH i ministra hrvatskih branitelja županica Antonija Jozić podsjetila je na veličinu i žrtvu Josipa Kneževića te je zahvalila članovima Udruge na svemu što čine kako bi njegovo ime ostalo zabilježeno kao ime prve žrtve s područja bivše općine Slavonska Požega.

-90-tih godina prošloga stoljeća brojni su hrvatski sinovi stavili svoje živote na raspolaganje da bismo mi danas mogli živjeti u slobodnoj domovini. S ove velike obljetnice pogibije prve žrtve s područja bivše općine Slavonska Požega, upućujem zamolbu za zajedništvom. Stanimo jedni uz druge, rame uz rame i ostvarujmo Hrvatsku kakvu ste sanjali upravo vi, naši branitelji – rekla je Antonija Jozić.

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek