Sjećanje na hrabrog branitelja svoga zavičaja čije ime nose  

BUK – Udruga za sport i rekreaciju  “Tomo Perić” iz Buka proslavila je svoj dan, a za tu prigodu kao što to čine za sve državne praznike, njeni su članovi ukrasili sela Buk, Resni, Svilna i Kalinić državnim zastavama.

Svečanost je počela nastupom puhačke glazbe „Trenkovi panduri“ iz Požege koji su kroz ova naselja svirali koračnice i druge prigodne skladbe da bi izaslanstva udruge, te predstavnici vojske, policije i brojni gosti odali počast poginulom branitelju Tomi Periću , te na mjesnom groblju položili vijence. Tu su bili zastupnica u Europskom parlamentu i predsjednica Hrvatske konzervativne stranke Ruža Tomašić, zatim zamjenik ministra hrvatskih branitelja Stjepan Sučić, zamjenik gradonačelnice Pleternice Domagoj Katić i drugi.

Svetu misu za Tomu Perića i poginule branitelje služio je župnik župe Buk Slavko Starčević, a prilikom druženja sudionike je s radom udruge upoznao njen predsjednik Branko Polić. Ova udruga je postala prepoznatljiva po organizaciji memorijalnog malonogometnog turnira, razmjenama posjeta sa srodnom udrugom iz Vukovara, te obilježavanju značajnih datuma iz novije povijesti svoga kraja i domovine.

/Foto: Josip Marković/

0 Comment