Sjećamo se svih koji su izgubili živote za našu slobodu

Autor: Ana Vuković

SONY DSCPOŽEGA – Članovi izaslanstva Hrvatske demokratske zajednice Požeško- slavonske županije kod središnjeg križa na groblju Sv. Ilije u Požegi položili su vijence povodom Europskog dana sjećanja na žrtve totalitarnih i autoritarnih režima.

Taj dan obilježava se 23. kolovoza kao spomendan u Republici Hrvatskoj i europski je dan sjećanja na žrtve totalitarnih i autoritarnih u Europi u 20. stoljeću.

Obilježavanjem Europskog dana sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima, Hrvatska se pridružila zemljama članicama EU-a kojima se, na preporuku Europskog parlamenta, potiče na promišljanje osjetljivih i kompleksnih pitanja zajedničke povijesti i njezina očuvanja kako bi sljedeće generacije mogle iz nje učiti i graditi suživot na temeljima demokracije i uvažavanja temeljnih prava.

SONY DSCPolaganju vijenaca bili su nazočni predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Požega Ante Šolić, član županijskog i gradskog odbora HDZ-a Boro Miličević, župan Požeško-slavonske županije Alojz Tomašević, njegov zamjenik Ferdinand Troha i drugi predstavnici županijskog i gradskog odbora.

-Hrvatska demokratska zajednica treću godinu zaredom obilježava Europski dan sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima polaganjem vjenaca u spomen na sve one koji su žrtve totalitarnih režima na prostoru Hrvatske i Europe. Kao što znamo mi smo se borili protiv fašizma i nacizma, no svakako treba reći da je u Hrvatskoj bio još jedan totalitarni režim, to je komunistički režim koji je nanio velike štete i danas se sjećamo svih onih koji su izgubili živote da bi mi danas bili u slobodi – istaknuo je župan Alojz Tomašević.

Više iz kategorije