Sjećamo se svih koji su izgubili živote za našu slobodu

Autor: Ana Vuković

SONY DSCPOŽEGA – Članovi izaslanstva Hrvatske demokratske zajednice Požeško- slavonske županije kod središnjeg križa na groblju Sv. Ilije u Požegi položili su vijence povodom Europskog dana sjećanja na žrtve totalitarnih i autoritarnih režima.

Taj dan obilježava se 23. kolovoza kao spomendan u Republici Hrvatskoj i europski je dan sjećanja na žrtve totalitarnih i autoritarnih u Europi u 20. stoljeću.

Obilježavanjem Europskog dana sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima, Hrvatska se pridružila zemljama članicama EU-a kojima se, na preporuku Europskog parlamenta, potiče na promišljanje osjetljivih i kompleksnih pitanja zajedničke povijesti i njezina očuvanja kako bi sljedeće generacije mogle iz nje učiti i graditi suživot na temeljima demokracije i uvažavanja temeljnih prava.

SONY DSCPolaganju vijenaca bili su nazočni predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Požega Ante Šolić, član županijskog i gradskog odbora HDZ-a Boro Miličević, župan Požeško-slavonske županije Alojz Tomašević, njegov zamjenik Ferdinand Troha i drugi predstavnici županijskog i gradskog odbora.

-Hrvatska demokratska zajednica treću godinu zaredom obilježava Europski dan sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima polaganjem vjenaca u spomen na sve one koji su žrtve totalitarnih režima na prostoru Hrvatske i Europe. Kao što znamo mi smo se borili protiv fašizma i nacizma, no svakako treba reći da je u Hrvatskoj bio još jedan totalitarni režim, to je komunistički režim koji je nanio velike štete i danas se sjećamo svih onih koji su izgubili živote da bi mi danas bili u slobodi – istaknuo je župan Alojz Tomašević.

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot