Šima, Snaša i Bosutski bećari zaobilaze Aurea fest zbog koncerata po SAD i Kanadi

Autor: Jelenko Topić

POŽEGA – Iako su dugi niz godina bili redovni sudionici Aurea festa i festivala u Požegi koji su mu prethodili od 1990. godine do danas poznata estradna imena tamburaške glazbe Šima Jovanovac, Marija Pavković Snaša i Bosutski bećari izostaju ove godine sa Trg sv. Trojstva.

Oni od 24. kolovoza do 12. rujna gostuju u Sjedinjenim Američkim Državama i Kanadi u kojima će za naše iseljenike održati petnaestak koncerata.

Prvi puta će na put preko oceana nakon više od 20 godina djelovanja popularni tamburaši „Bosutski bećari“ iz Vinkovaca. Poznati su kao njegovatelji i nositelji novog pravca u tamburaškoj glazbi tzv. pop tambure.

-Ovo nam je prvo gostovanje, pripremamo se i radujemo se jer će nam to biti novo iskustvo u radu – kaže prvi vokal „Bosutskih bećara“ Ivan Šebalj. Dodaje da ih očekuje petnaestak nastupa.

-Na tim koncertima na našim tradicijskim instrumentima pratit ćemo naše stare znnce Mariju Pavković Snašu i Šimu Jovanovca koji su na neki način zaduženi za tradicionalnu tamburašku pjesmu, dok ćemo se mi više predstaviti zabavnim programom tj. modernom tamburaškom glazbom za koju koristimo i dio električnih instrumenata, zatim bubnjeve itd. – zaključio je fronman „Bosutskih bećara“ I. Šebalj.

Šima Jovanovac je ovih dana već otputovao u Kanadu jer im nekoliko samostalnih koncerata ponajprije uz blagdan velike Gospe, a pratit će ga tamošnji glazbeni sastavi naših iseljenika.

-Više puta sam gostovao po gradovima SAD i Kanade, mnogi ljudi su me imali priliku vidjeti i čuti, a dio njih dobro poznajem, čak smo se i sprijateljili prilikom tih gostovanja- kaže nam Šima. Njima se ranije predstavljao svojim brojnim pjesmama, ali i izvornom tamburaškom glazbom.

-Repertoara im mnogo, pjevat će uspješnice sa svojih albuma među kojima u i najpopularnije pjesme sa tamburaških festivala u Požegi, Slavonskom Brodu i Pitomači, no i skladbe mojih dragih kolega sa tamburaške scene, a donijet ću i neke nove pjesme koje mnogi od iseljenika nisu imali priliku čuti – rekao nam je Šima Jovanovac.

 Oni pak najavljuju da će biti još godina kada će naravno gostovati u Požegi.

/Foto: Ilustracija, pozega.eu/

 

 

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: