Šesta knjiga Marije Iličić „Bumbarov let“ donosi pjesme, priče i igrokaze /FOTO/

Autor: Jelenko Topić

Upornošću Marije Iličić iz Radovanaca, poznate po stvaranje pjesama, igrokaza i drugih proznih uradaka, svjetlo dana ugledala je njena šesta knjiga pod nazivom „Bumbarov let“, koja je predstavljana u Društvenom domu u Iličićkinom selu. Knjigu je objavila ga je Matica hrvatska ogranak Požega čija je predsjednica Ljiljana Marić govorila o aktivnostima tog ogranka.

Recenzentice knjige Irena Ivetić i Đurđica Gatjal govorile su o njenom sadržaju i vrijednosti ističući da knjiga donosi 58 pjesama nastalih kroz zadnjih tridesetak godina, te nekoliko priča i igrokaza.

-Pjesme su životne, jednostavne i svakome razumljive – istakla je Ivetić. Potporu objavljivanju dali su Požeško-slavonska županija, općina Velika i sponzori iz veličkog kraja, a likovno oblikovanje odradio jer Robert Radman.

-Knjiga donosi mnogo toplih riječi darovanih najmlađima – ustvrdila je u ovoj prigodi Đ. Gatjal.

Objavljivanje knjige pozdravili su Ivan Abibović, dopredsjednik Udruge pisaca i slikara Požeško-slavonske županije „Matko Peić“, te pleternički vinar i pjesnik Marinko Markota koji je autorici darivao knjigu „Kuharica bećarca i gange“. Marija se zahvalila na potpori i odazivu na promociju, a u programu su još  nastupili Ivan Lukić iz Drage na samici, te kaptolački ženski tamburaški sastav „Liberta“, a postavljena je izložba fotografija Kutjevčanina Mirka Cenbauera.

Plesač Benjamin Iličić, finalist televizijskog spektakla „Supertalent“ i član Twirling kluba Požega izveo je zanimljivu plesnu točku čiji nastup su prisutni pozdravili dugotrajnim pljeskom.

Prethodnih godina Marija Iličić objavila je četiri zbirke stihova , jednu zbirku proze,  te roman prvijenac pod nazivom „Nedosanjani san“.

Foto: D, Mirković [FAG id=269558]

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88