Seoski turizam Špehar uz biciklističku stazu ima kušaonicu voćnih vina

Autor: Jelenko Topić

MARINDVOR – Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Špehar u Marindvoru nadomak Požege, kojemu je vlasnica Ankica Špehar, otvara svoja vrata posjetiteljima jer će se baviti seoskim turizmom.

-Uređeno je dvorište i objekti u etno stilu, a već se može koristiti kušaonica voćnih vina kapaciteta 60 osoba gdje se mogu degustirati vina od jabuka i drugog domaćeg voća – kaže nam Željko Špehar. U dvorištu  je uređeno i opremljeno dječje igralište sa niz sadržaja za najmlađe, a prostori kušaonice popunjeni su starinama iz našeg kraja, ali i brojnim lovačkim trofejima jer je Željko dugogodišnji lovac i predsjednik požeškog Lovačkog društva „Sokolovac“.

 Tu je sada moguće organizirati različite fešte i obiteljske svečanosti, a OPG će pripremati i specijalitete domaće kuhinje. Tu uz njihove objekte prolazi obilježena biciklistička staza pa je moguća okrijepa  tijekom rekreativnih vožnji biciklom i natjecanja biciklista.

-Slijedi uređenje voćnjaka i sadnja domaćih sorti sa svim vrstama voća od kojih će se pripremati voćna vina u ovom domaćinstvu-zaključio je Željko koji pomaže supruzi Ankici u vođenju ovog posla, a u sve se uključuju i ostali članovi obitelji koji tu žive, dakle u Marindvoru broj 9 nedaleko županijske ceste Požega-Toranj- Biškupci.

(Foto: Ilustracija)

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot