Sedam godina humanosti „Kanižlićevaca“ /FOTOGALERIJA/

Autor: DK

MARIJINI OBROCI U OSNOVNOJ ŠKOLI ANTUNA KANIŽLIĆA POŽEGA

Sedmu godinu u  OŠ Antuna Kanižlića Požega održava se humanitarni sajam u sklopu školskog projekta „Gladnoj djeci za školski obrok” i humanitarne akcije u suradnji s Udrugom Marijini obroci Hrvatska, kao dio međunarodnog projekta Mary’s meals. Prošle godine su uz pomoć roditelja i ostalih građana humanitarnim akcijama prikupili 33.324,39 kuna za gladnu djecu Marijinih obroka i time hranili 277 djece godinu dana, a ovogodišnji sajam je još bogatiji.

Prije dvije godine smo dobili školsku kuhinju u Liberiji u kojoj se školuje 244 djece

upravo zahvaljujući toplom obroku koji dobiju svakoga dana. Osim hrane djeca dobiju obrazovanje i priliku da si stvore bolji život. Ove godine na sajmu imamo tradicionalnu sajamsku slastičarnicu, prigodan dječji program, razne igraonice i radionice u suradnji s udrugama Grada Požege.” – rekla je Valentina Čurčić, voditeljica projekta. Sajam je otvorio Gradonačelnik Grada Požege Darko Puljašić, pohvalivši humanost koju ova škola pokazuju niz godina.

Od početka ovog mjeseca učenici su prikupljali  razne predmete za kućanstvo, nakit, igračke, društvene igre, knjige, školski pribor i drugo, a u radionicama izrađivali različite predmete, a sve ponudili u zamjenu za donaciju na štandovima u dvorištu škole. Građani, učitelji i djeca donijeli su razne stvari, od očuvane odjeće, igračaka, kućnih potrepština do knjiga i raznih drugih stvari, a u sklopu sajma otvorena je i mala slastičarna, frizeraj i restoran. Cilj je nahraniti što više gladne djece.  Danas Marijini obroci svakodnevno hrane preko milijun djece u 12 različitih zemalja diljem Afrike, Azije, Južne Amerike i Kariba.

Foto: D. Mirković [FGAL id=256095]

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: