„Sedam dana, sedam noći“ uz pjesmu, ples, vino i tambure

Autor: Jelenko Topić

Aurea-Fest 2POŽEGA – Od 30. kolovoza do 5. rujna u Požegi u staroj gradskoj jezgri pod sloganom „Sedam dana-sedam noći“ održava se ovogodišnji festival festivala „Aurea fest 2015.“  Sa nizom zanimljivih sadržaja. Utvrđen je program priredbi kojim je predviđeno na glavnoj pozornici na Trgu Sv.Trojstva prvoga dana održavanje Festivala običaja uz tradicionalnu Folklornu povorku i Požešku berbu grožđa, a prikazat će se i izvoditi razni običaji, glazba i plesovi iz života naroda koji žive u Slavoniji.

Od 21 do 23 sata je Izbor za najgizdaviju šokicu i tamburaški koncert Zlatne doline s gostima, a sutradan 31. kolovoza od 21 do 23 sata Festival uličnih svirača i mađioničara, na kojem će se izvoditi glazbene točke raznih stilova i vrsta sastava i točke mađioničara.

Festival jazza je 1. rujna od 20 do 22 sata kada nastupa Big Banda Požega s atraktivnim vokalnim i instrumentalnim solistima, a na Festivalu koreografiranog folklora 2.rujna od 20 do 22 sata uz nastup najboljih folklornih skupina s područja Slavonije, a od 21 do 23 sata je javno snimanje serijala HTV-a „Lijepom našom“ u sportskoj dvorani Grabrik.

Slijedećeg dana 3. rujna od 20 do 22 sata se održava Festival plesa kada nastupaju plesne skupine koje izvode sportski ples, akrobatski rock and roll i breakdance.

Kako je znano 4. rujna je Večer popularnih pjesama sa izvođenjem novih zabavnih melodija, te u subotu 5. rujna „Zlatne žice Slavonije 2015.“ kada se izvode nove tamburaške skladbe uz nastup poznatih imena i tamburaških sastava.

-U šetališnoj zoni grada svaki dan od 16 do 23 sata, dakle od 30. kolovoza do zaključno 5. rujna je Festival vina i Festival gastronomije gdje će se moći kušati najbolja vina Zlatne doline, te stara jela Požege i Požeštine sada već i široj javnosti poznata pod nazivom Muzej u loncu, uz razne igre od Ej ti pij liste u kojoj se natječe za diplomu Vinskog pripravnika, Vinskog magistra i Vinskog doktora na vrlo zabavan način kao i natkuhavanje Muzeja u loncu poznatih osoba iz svijeta zabave, kulture i privrede. Tu će biti i Festival uličnih svirača i mađioničara izvodit će se programi: ugao bećaraca, ugao jazza, ugao klasike, ugao običaja, ugao mađioničara, ugao plesa i drugo – kaže direktor Aurea festa Veljko Valentin Škorvaga.

Svaku noć toga tjedna u dogovorenim lokalima i restoranima svirat će glazba različitih stilova (od tamburaša, zabavnih sastava, rock and rolla, DJ-a i repera do jazzera) koji će upotpuniti ponudu i povećati atraktivnost ukupnog programa.

-Kroz sve programe dogovorili smo najznačajnije i najuspješnije izvođače iz njihovog područja djelovanja kao i poznate voditelje- zaključio je Škorvaga.

 

Više iz kategorije