Sedam dana – sedam noći pjesme, plesa, tambura i vina (FOTO)

Autor: Jelenko Topić

POŽEGA – Vinogradar Vlado Bauer, poznatiji kao jedini vinski kardinal u Hrvata, u svome je vinogradu na predjelu Fratrovica iznad grada bio domaćin čelništvu Festivala „Aurea fest“ koje je predstavilo program ovogodišnjih priredbi koje se održavaju od 28. kolovoza do 3. rujna pod sloganom „Sedam dana –sedam noći pjesme, plesa, tambura i vina“. Ključni festivalski programi održavaju se na pozornici otvorenog prostora Trga sv. Trojstva u središtu grada, zatim ulični festivali u pješačkoj zoni pokraj zgrade suda, te program zvani „Vino-grad“ sa niz gastro i eno sadržaja također na središnjem trgu, a priređuju se i brojni sadržaji na još nekim lokacijama.

Vedran Neferović, gradonačelnik Požege

-Drago mi je da nas imanju ugledne požeške obitelji predstavljamo festival kojemu je i domaćin Bauer kao i mnoge generacije dao svoj doprinos kako bi se očuvao ponos i tradicija Požege, a ovogodišnji program donosi obilje glazbe i drugih sadržaja za uživanje i boravak u našem gradu- kazao je ovom prigodom gradonačelnik Požege Vedran Neferović.

Ivan Bunjevac, direktor “Aurea festa”

Direktor “Aurea festa“ Ivan Bunjevac govorio je o Festivalu običaja 28. kolovoza kojega čini povorka od Željezničkog kolodvora, Njemačkom i Kanižlićevom ulicom kroz koje će proći deset skupina folkloraša, povijesne postrojbe, konjanici, zaprege i vinogradari, pri čemu će posjetitelji kušati grože, mošt i vino,  da bi uvečer nastupile folklorne skupine, pobjednici festivala „Zlatni glas zlatne doline 2016.“ i bila izabrana najgizdavija Šokica,  a on je najavio i Festival koreografiranog foklora 1. rujna na kojemu nastupaju najbolji KUD-ovi  sa šireg prostora Slavonije dok će večer završiti koncertom Miroslava Škore.

Koordinator Festivala uličnih svirača i mađioničara Dario Hak najavio je tu večer za 29. kolovoza, te slijedeće večeri  Festival plesa sa niz skupina i stilova, te modnom revijom, a ulični svirači će sve dane nastupati u pješačkoj zoni zajedno sa tamburaškim sastavima i drugim glazbenicima.

-Festival popularne glazbe je u petak 2. rujna kada će se izvesti 16 novih pjesama u pop i rock stilu kontinentalne glazbe, te 16 uspješnica sa prijašnjih festivala, a nastupit će Begini, Gazde, Emina Arapović, Geronimo, Mejaši, Vigor, Posegana, Marko Tomasović, Kristijan Rahimovski i drugi- kazao je prodirektor te priredbe Damjan Pirović koji je najavio i Festival džeza zadnjeg dana kolovoza uz nastup Big banda Požega, Green house banda iz Zagreba i dive Zdenke Kovačiček.

Bit će i sadržaja za mališane u Dječjem zabavnom parku, te za mlade. Naime, prodirektor Festivala elektronske glazbe Mladen Topić Topa ističe da 1. rujna u diskoteci „Platinum IN“ od 23 sati nastupa pet DJ-a predvođenih zagrepčaninom Tom Bagy.

Izravni televizijski prijenos HTV-a bit će 3. rujna kada je festival „Zlatne žice Slavonije“, dok će prethodna večer biti snimljena i odgođeno emitirana. Prodirektor tog festival Dominik Škrabal najavio je izvođenje 16 novih tamburaških pjesama u tradicionalnom, starogradskom i urbanom ugođaju, a  poznata imena kao što su Kićo Slabinac, Slavonske lole, Miroslav Škoro, Garavuše, Boris Ćiro Gašparac, Dike, Stjepan Jeršek Štef, Slavonski dukati, Salaš, Cecilija, Stjepan Japarić, Sokak bez imena i drugi izvest će i uspješnice sa prethodnih požeških festivala.

Direktorica Turističke zajednice Požege Silvija Podoljak najavila je popratne priredbe kao što su Fišijada, izložba, polumaraton, Festival povijesnih postrojbi Hrvatske i drugo.

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: