SDP-ovi vijećnici u gradu Požegi traže smjenu Nine Smolčića zbog zbog obmana i manipulacija s javnošću

Autor: DK

POŽEGA – Gradski vijećnici, članovi Kluba SDP-a na čelu sa predsjednikom Zdravkom Ronkom održali su tiskovnu konferenciju na kojoj su javno zatražili sazivanje sjednice Gradskog vijeća na temu smjene Nine Smolčića kao predsjednika tog zakonodavnog tijela u gradu Požegi.

-Kroz ove četiri godine građani su se osvjedočili da ih je Nino Zlatousti prevario, vragu dušu prodao i da je gotovo.  I ovi njegovi posljednji trzaji u kojima puca kao kokica, grize i grebe, nekontrolirano lupa i udara to samo potvrđuje. Prošlog petka, 13-tog vođen najnižim strastima srozao se doista do kraja i s te stranputice više nema povratka. Dan prije u toj svojoj opčinjenosti politikom kao radom za osobno mu dobro izišao je pred građane sa nizom neistina, kleveta, blaćenja i sramoćenja. No ipak, ruka mu je pružena i ponuđeno mu je da sve to što je izrekao i čime truje javnost dokaže i na sudu. Ali on to ne prihvaća,  već „zna se“ čijim stilom – sedam puta laž…, kao predsjednik Gradskog vijeća obmanjuje i manipulira građanima ovog Grada – rekao je u uvodu tiskovne konferencije Zdravko Ronko naglašavajući kako je tog 13. petka Smolčić izrekao hrpe neistina nastavljajući u istom revijalnom tonu.

-Plasiranje nekakvih kopija mjenica u javnost i aludiranje na nešto nezakonito, čemu sad to, pita se Ronko nastavljajući da ako je nešto nezakonito i ako je o tome imao saznanja, a u Gradskom vijeću je već 8 godina, zbog čega je čekao s odlaskom na policiju, Državno odvjetništvo ili sud, kao recimo što mu je otišla supruga Jasmina kad je zbog grdih „kaznenih djela“ ganjala Brižića, Raguža, Podobnika, Čarđića. Znanja radi, Smolčić vrlo dobro zna da tu nema ništa nezakonito jer su iz HDZ-ove kuhinje tanc-mašinom još davnih dana pred svake izbore odašiljane na desetke kaznenih prijava i puštane u eter, a koje je i sam  Smolčić, kao Šolićev kooperant  potpisivao i uredno od tih institucija dobivao odgovore kako nezakonitosti nema – dodaje Ronko.

Bilo je osvrta i na Smolčićev fakultet na što se Ronko osvrnuo dovodeći to u pitanje naglašavajući kako se Smolčić previše ne razumije u financijsko poslovanje i sl.

-Onaj koji se imalo razumije u financijsko poslovanje zna da se za svaki ugovoreni posao i svaki sklopljeni ugovor veće vrijednosti izdaju jedna, dvije ili više mjenica, da je to potpuno normalan način poslovanja jer mjenica je instrument osiguranja plaćanja. I kad se posao završi i plati, mjenice se povlače i poništavaju, nema štete. Pa to je svaki put potvrdila i Revizija ali i utvrđenja Državnog odvjetništva po već spomenutim hrpama odbačenih kaznenih prijava. Da, i zamislite, kaže taj pametnjaković kako sam izdao čak 48 mjenica, pa što? Puno se radilo za mog vremena, sa Zecom i još više bez Zeca. Ono što žalosti  i čega se pametan stidi jest činjenica da se Smolčić koji se predstavlja kao diplomirani ekonomist i poduzetnik hvali kako se još nikad nije susreo s mjenicom. Strašno! Taj izgleda da je studirao kod Gadafija,  jer je on uveo naturalnu razmjenu i ukinuo mjenice, ako niste znali -ističe Ronko te se nadovezao na lansiranje kopija pozajmica Kamen-Ingradu pitajući se zašto Smolčić nije priložio i kopije pozajmica Presoflexu, i što tim hoće postići – lažno nekoga prokazivati, obmanjivati i manipulirati javnost.

-No kad već hoće javnost onda treba reći, za razliku od ovih koji novca nemaju, da su najveći iznos na računu od 4,5 milijun kuna vidjeli kad sam odlazio iz Gradske kuće. I uvijek smo imali viška novca, koliko god da su mi za vrat puhali i Šuker i Sanader, a taj i takav višak novca znali smo oročiti i kod banke uz 4,5% kamate. No, kako je u to vrijeme u gospodarstvu bila velika glad za novcem, razvrgnuli smo ili razvrgnuo sam, kako god hoćete, ugovor s bankom i kroz ugovore o pozajmici plasirali 8,6 mil kuna ali uz 5 % -tnu kamatu. I kad bi ugovorni rokovi istekli mi bi ponešto i zaradili. U konkretnom slučaju tih 5% kamate donijelo nam je cca 200 tisuća, točnije 193 tisuće kuna – dodao je Ronko pitajući se što je tu sporno jer je to Državna revizija prihvatila, a Državno odvjetništvo odbacilo štancane kaznene prijave.

-I to g. Smolčić zna jer je dobio odgovor od tih institucija, ali valjda mu je slatko aludiranjima na nezakonitosti  manipulirati javnošću kako bi oblatio druge. Pitanje je samo može li se jedan predsjednik Gradskog vijeća tako ponašati i koliko to šteti ugledu tog Vijeća – naglašava Ronko ističući kako slijedi tek pravo suočavanje Smolčićevog „ludila“ s javnošću.

-Rekao sam da sam Tekiju izveo na vrh najboljih takvih tvrtki u RH, da sam ovima iza mene ostavio pozitivan rezultat i 15 milijun kuna da imaju što rajtati, te da za svoj rad u Tekiji nisam naplatio ni lipu. Međutim, tog 13-tog i petka Smolčić je javnosti predočio „ krucijalni dokument“ iz Tekije vjerojatno pribavljen po „mojoj supruzi“ i iz kojeg proizlazi da sam od Tekije uzeo 60.000 kuna. I što sad, ili laže koza ili laže rog? Moram reći kako je razdoblje 2002.–2005. bilo jedno teško vrijeme, bilo je puno onih u potrebi i davao sam sve od sebe da im pomognem. Nitko s vrata gradonačelnika  koja su za njih otvarana od 5,30 sati nije otišao, a da mu se nije bar nekako pomoglo. No, kako sam osjećao da ni to nije dovoljno, kao predsjednik skupštine Tekije od prethodnika naslijeđenu naknadu 2.000 kuna mjesečno, odrekao sam se  upravo u korist onih najpotrebnijih i u korist Caritasa Požeške biskupije – istakao je Zdravko Roko nadodajući kako su Smolčići zlorabili povjerenje direktora i iz tvrtke iznijeli kopiju dokumenta – evidencija isplate naknada naglašavajući kako na njihovo zaprepaštenje taj i takav identičan dokument imam i on u svojoj osobnoj arhivi jer je upravo takav dokument svojedobno i tražio za potrebe obrane od medijskih napada Šolića, Smolčića i kompanije, samo što su to sad Smolčići vjerojatno zbog proteka vremena smetnuli s uma.

-I koja je razlika? Da bi me se diskreditiralo oni su  samo čistim papirom prekrili jednu rubriku, ponovo kopirali ali bez te rubrike. To se inače kaže krivotvorili i pustili u javnost. I to upravo onu rubriku u kojoj stoji da su uplate 2.000 kuna išle u korist najpotrebitijih i na račun Caritasa Požeške biskupije, koju Odluku kao i nekrivotvorenu kopiju tog dokumenta Vama sad predočavam – rekao je Ronko pokazujući dokument o kojem je govorio.

-Stoga i zaključno, zbog takvog  ponašanja Nine Smolčića, zbog njegovih obmana i manipulacija s javnošću koji u  svojoj suludoj borbi za očuvanje dostignutih privilegija i ostanku u političkom sedlu ne preže ni od kakvih, pa i najprljavijih radnji krivotvorenja s ciljem sramoćenja, blaćenja i kleveta, mi vijećnici Kluba vijećnika SDP-a u Gradskom vijeću Grada Požege tražimo hitnu sjednicu Gradskog vijeća kako bi se zbog nanesene  štete ugledu Gradskog vijeća ovaj nedostojnik odmah uklonio s časne funkcije Predsjednika Gradskog vijeća Grada Požege zaključuje Ronko naglašavajući da zatvara bilo kakvu daljnju polemiku sa g. Smolčićem, a o ishodu sudskog postupka da će javnost pravodobno izvijestiti.

 

 

 

 

 

 

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: