Šćulac prešućuje ono najbitnije a govori o nebitnome

Umirovljenici, konferencija za novinare (hrelja) 7.3.2014.POŽEGA – Izvješće o održanoj sjednici Gradske organizacije Hrvatske stranke umirovljenika, koje smo dobili od gospodina Branimira Šćulca predsjednika Županijske organizacije HSU-a, ponukalo nas je da saznamo koji je zapravo pravi razlog susreta i koje su sve teme bile aktualne na održanoj sjednici. Veoma smo brzo došli do zaključka da u dostavljenom izvješću kojeg smo primili nema one, prema svemu sudeći, najvažnije o kojoj se razgovaralo a to je korištenje prostora kojeg su kao stranka dobili na korištenje od grada Požege bez natječaja, i to za jednu kunu po metru kvadratnom.

Podsjetimo, prostor grada Požege, u ulici Matice Hrvatske 13, veličine 37,87 m2 dodijeljen je na korištenje Hrvatskoj stranci umirovljenika, Gradskoj organizaciji Požega, Zaključkom gradonačelnika Požege Vedrana Neferovića 11.listopada 2013. godine. Na temelju tog Zaključka zaključen je Ugovor o korištenju poslovnog prostora na određeno vrijeme, 15.listopada 2013. godine, na rok od četiri godine.

Vezano za dobivanje i korištenje poslovnog prostora, kojeg još uvijek HSU koristi pitali smo ih na konferenciji za novinare još 27.ožujka da se očituju na navedeno okolnosti tada smo dobili odgovor od predsjednika Gradske organizacije HSU-a Svetislava Marića, kojeg smo s te konferencije i objavili.

-Mi smo napisali zahtjev kojeg sam ja osobno ovjerio, potpisao ga i poslao u gradsku kuću. Kako su oni vijećali, uglavnom mi smo dobili zaključak da je riješeno da se iznajmljuje nama na četiri godine taj prostor s tim da ga mi uredimo, krečili smo krpali zidove, postavili vrata i tako – tada je  je Marić.

O toj temi u Izvješću sa održane sjednice Gradske organizacije HSU-a 10.studenog, nema niti jedne jedine riječi. Da li je gospodin Šćulac namjerno prešutio obrazložiti tu temu i uskratiti informaciju javnosti, svom članstvu i čelništvu ono što je dobiveno na korištenje nezakonito ostaje da prosude sami građani, članovi ali i čelništvo stranke.

Kakav će u konačnici biti rasplet situacije biti će zanimljivo pratiti. Svakako se može postaviti pitanje kako to da grad Požega raspisuje natječaj godinu dana poslije i to za onaj prostor koji je na temelju dva dokumenta već dodijeljen na korištenje, Zaključkom koji nije opozvan i Ugovorom koji nije raskinut. Ima li u tim radnjama prekršajne ili kaznene odgovornosti ostaje da to utvrde nadležne institucije ali je sigurno da u tim odnosima ima valjanog razloga za pogodovanje iz razloga održavanja stabilnosti u Gradskom vijeću jer poznato je da je rebalans proračuna u ovoj godini prošao isključivo presudnim glasom vijećnice koja je iz redova HSU-a.

Interesantna je i činjenica da je gospodin Branimir Šćulac, aktualni predsjednik Županijske organizacije HSU-a imenovan i u Upravno vijeće Županijske uprave za ceste a da o tome gotovo ne zna niti jedan njegov bliži suradnik. Na tu smo se temu s njim htjeli nekoliko puta susresti ali nije došlo do toga. Jedino što smo uspjeli to je da smo u telefonskom razgovoru od njega dobili odgovor da on nije dužan to govoriti nikome iz Gradske organizacije i da je to stvar županijske razine a koliko doznajemo da niti njegovi bliži suradnici na toj razini nisu znali da je u tom vijeću prima mjesečnu naknadom od dvije tisuće kuna.

Koji će u konačnici biti rasplet situacije oko svega ovoga i hoće li institucije koje su za to zadužene poduzeti odgovarajuće mjere iz svoje nadležnosti ostaje nam za vidjeti.

 

0 Comment

Send a Comment