“Schön blick” restoran koji postaje sve prepoznatljiviji (foto)

Autor: DK

IMG_0799VETOVO – Jako će teško odoljeti svaki putnik namjernik mirisima slasnih i starih tradicijskih jela koja se šire iz poznatog restorana Schön blick. Teško je ne krenuti za tim mirisima, ne svrati i ne kušati specijalitete koji su u gotovo svakodnevnoj ponudi tog ugostiteljskog objekta. Bogat je jelovnik u Schön blicku u kojem, slobodni smo reći, pretežitu zastupljenost imaju riblji specijaliteti, poput, fiša, raznovrsne ribe pripremljena na razne načine a posebice šarana na rašljama, što je posebnost u bogatoj kulinarskoj ponudi.

Za sve se to dugi niz godina brine obitelj Miličević, smozatajni, gazda Jozo, čovjek s kojim je biti ugoda u društvu za kojim niti milimetra ne zaostaje njegova supruga Ljilja s kojom je rame uz rame dugi niz godina podizao “ugostiteljsko zdanje” koje je sada na jednom vrhuncu uz svakodnevno usavršavanje i onih najmanjih detalja.

Godine su prolazile, posao se razvijao, a dvije prekrasne djevojke, Josipa i Anita, uz sve to su odrastale, “krišom” oka gledale, pratile i upijale. Kad su stasale i došle do spoznaje da i one mogu dati svoj doprinos u razvoju obiteljskog biznisa preuzele su “dio tereta” i upustile se u ugostiteljsku avanturu. Anita se zdušno posvetila ugostiteljstvu u kojem joj sestra Josipa u svojim mogućnostima pruža svaku vrstu pomoći.

Sve je to “netko” prepoznao pa je tako ovih dana restoran “Schön blick” dobio priznanje “Okusi Zlatne Slavonije” u sklopu nacionalnog projekta “Okusi Hrvatske tradicije” koje inače dobivaju oni objekti u kojima se nude stara tradicijska jela. Povod tom projektu je i bilo snimanje emisije koja će se emitirati na lokalnim televizijskim postajama kako bi se dočarala tradicija i ono što se godinama izgrađivalo na zadovoljstvo jako velikog broja gostiju koji su uvijek zadovoljni odlazili i rado se vraćali.

Pred kamerama i foto objektivima potvrdili su Miličevići da se u “Schön blicku” njeguje tradicionalna slavonska kuhinja kojom smo prilikom mogli vidjeti kako se i na koji tradicionalan način priprema fiš, šaran na rašljama ali i poznati starovinski “kolač”, makovnjača i orahnjača.

Restoran i prenoćište “Schön blick” smješteni su u miru pitome slavonske doline u okruženju papučkih obronaka i nepreglednih vinograda koji daju posebne čari tome kraju ali i objektu u tom okruženju koji se nalazi na prometnici između Velike i Kutjeva. U Vetovo se može doći i drugim cestovnim pravcima što je jako dobro poznato onim gurmanima koji žele “pobjeći” od svakodnevnice i malo se opustiti sa osobama iz obiteljskog ili poslovnog okruženja.

Nije to jedini projekt koji je prepoznat od strukovnih institucija. U sklopu projekta Hrvatske turističke zajednice “Volim Hrvatsku”, Turistička zajednica Požeško-slavonske županije provela je akciju “Zeleni cvijet” u 2011. godini u kojoj je u kategoriji najbolje uređene turističke destinacije prvo mjesto pripalo, ne slučajno već s razlogom, restoranu “Schön Blick”. Usuđujemo se reći da tome pridodaje i jedinstveni osjećaj spajanja čovjeka i prirode na najljepši način koji se može doživjeti kako uz tradicijsku hranu tako i opuštanje uz vrhunska vina koja se u velikoj lepezi nalaze na vinskoj karti restorana.

Da slike ponekad govore više od tisuću riječi to potvrđuje samo dio fotografija kojima dokazujemo sve ovo što smo samo jednim dijelom opisali o “Schön blicku”. Na onima koji se u sve rečeno žele uvjeriti vrata su uvijek otvorena uz srdačno gostoprimstvo osoblja koje s velikom radošću dočekuje svakog gosta i putnika namjernika.

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: