“Schön blick” restoran koji postaje sve prepoznatljiviji (foto)

Autor: D.K.

IMG_0799VETOVO – Jako će teško odoljeti svaki putnik namjernik mirisima slasnih i starih tradicijskih jela koja se šire iz poznatog restorana Schön blick. Teško je ne krenuti za tim mirisima, ne svrati i ne kušati specijalitete koji su u gotovo svakodnevnoj ponudi tog ugostiteljskog objekta. Bogat je jelovnik u Schön blicku u kojem, slobodni smo reći, pretežitu zastupljenost imaju riblji specijaliteti, poput, fiša, raznovrsne ribe pripremljena na razne načine a posebice šarana na rašljama, što je posebnost u bogatoj kulinarskoj ponudi.

Za sve se to dugi niz godina brine obitelj Miličević, smozatajni, gazda Jozo, čovjek s kojim je biti ugoda u društvu za kojim niti milimetra ne zaostaje njegova supruga Ljilja s kojom je rame uz rame dugi niz godina podizao “ugostiteljsko zdanje” koje je sada na jednom vrhuncu uz svakodnevno usavršavanje i onih najmanjih detalja.

Godine su prolazile, posao se razvijao, a dvije prekrasne djevojke, Josipa i Anita, uz sve to su odrastale, “krišom” oka gledale, pratile i upijale. Kad su stasale i došle do spoznaje da i one mogu dati svoj doprinos u razvoju obiteljskog biznisa preuzele su “dio tereta” i upustile se u ugostiteljsku avanturu. Anita se zdušno posvetila ugostiteljstvu u kojem joj sestra Josipa u svojim mogućnostima pruža svaku vrstu pomoći.

Sve je to “netko” prepoznao pa je tako ovih dana restoran “Schön blick” dobio priznanje “Okusi Zlatne Slavonije” u sklopu nacionalnog projekta “Okusi Hrvatske tradicije” koje inače dobivaju oni objekti u kojima se nude stara tradicijska jela. Povod tom projektu je i bilo snimanje emisije koja će se emitirati na lokalnim televizijskim postajama kako bi se dočarala tradicija i ono što se godinama izgrađivalo na zadovoljstvo jako velikog broja gostiju koji su uvijek zadovoljni odlazili i rado se vraćali.

Pred kamerama i foto objektivima potvrdili su Miličevići da se u “Schön blicku” njeguje tradicionalna slavonska kuhinja kojom smo prilikom mogli vidjeti kako se i na koji tradicionalan način priprema fiš, šaran na rašljama ali i poznati starovinski “kolač”, makovnjača i orahnjača.

Restoran i prenoćište “Schön blick” smješteni su u miru pitome slavonske doline u okruženju papučkih obronaka i nepreglednih vinograda koji daju posebne čari tome kraju ali i objektu u tom okruženju koji se nalazi na prometnici između Velike i Kutjeva. U Vetovo se može doći i drugim cestovnim pravcima što je jako dobro poznato onim gurmanima koji žele “pobjeći” od svakodnevnice i malo se opustiti sa osobama iz obiteljskog ili poslovnog okruženja.

Nije to jedini projekt koji je prepoznat od strukovnih institucija. U sklopu projekta Hrvatske turističke zajednice “Volim Hrvatsku”, Turistička zajednica Požeško-slavonske županije provela je akciju “Zeleni cvijet” u 2011. godini u kojoj je u kategoriji najbolje uređene turističke destinacije prvo mjesto pripalo, ne slučajno već s razlogom, restoranu “Schön Blick”. Usuđujemo se reći da tome pridodaje i jedinstveni osjećaj spajanja čovjeka i prirode na najljepši način koji se može doživjeti kako uz tradicijsku hranu tako i opuštanje uz vrhunska vina koja se u velikoj lepezi nalaze na vinskoj karti restorana.

Da slike ponekad govore više od tisuću riječi to potvrđuje samo dio fotografija kojima dokazujemo sve ovo što smo samo jednim dijelom opisali o “Schön blicku”. Na onima koji se u sve rečeno žele uvjeriti vrata su uvijek otvorena uz srdačno gostoprimstvo osoblja koje s velikom radošću dočekuje svakog gosta i putnika namjernika.

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot