Savršeno muziciranje istih instrumenata (foto)

Autor: Požega.EU

DSC_2772POŽEGA – ” 4 Syrinx” naziv je kvarteta flauta sastavljenog od dvije Hrvativce i dvije Slovenke, vrsne glazbenice angažirane profesionalno u orkestrima, te pedagoškoj profesiji. Ovaj kvartet, kao komorni ansambl, ističe savršeno sazvučje istih instrumenata. Zvučnu sliku dodatno obogaćuje i pojava ostalih srodnih instrumenata flauta-pikolo, alt flauta i bas flauta, koje šire opseg zvuka ovog kvarteta.

Ansambl interpretira orginalne skladbe za kvartet flauta, pridonoseći upoznavanju publike s izvornim repertuarom, kao i skladbe suvremenih skladatelja. Tako je požeška publika čula skladbe Mozarta, Albenza, Dvoržaka, McMichaela, Prohaske i drugih.

Kvartet se okupio 2001. godine, te je od osnutka do danas bio čest gost na hrvatskim i inozemnim pozornicama. “4 Syrinx” je snimio tri nosača zvuka sa djelima slovenskih i hrvatskih kompozitora. Kritika ističe da se ansambl odlikuje  odličnom interpretacijom, ujednačenosti te zvukom besprijekorniog tona. One su u samom vrhu flautističke scene. Požeška publika znala je nagraditi vrsne glazbenice dugotrajnim aplauzom.

Recimo i to da je koncert organizirala Glazbena škola Požega u okviru ovogodišnje glazbene sezone.

no images were found

Više iz kategorije