Sat istine o Domovinskom ratu za požeške osmaše i ove godine na brdu “Sokolovac” iznad Požege

Autor: D.K.

POŽEGA – Jedinstveno predavanje, na svojstven i poseban način, o Domovinskom ratu učenicima osmih razreda požeških škola, Antuna Kanižlića, Dobriše Cesarića i Julija Kempfa biti će upriličeno u utorak, 24.svibnja 2016. godine na brdu “Sokolovac” iznad Požege. To je projekt kojeg provodi već šestu godinu za redom Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata  Republike Hrvatske –Podružnica Požeško – slavonske županije na brdu “Sokolovac” za koji su dobivene sve potrebite dozvole da se takvo predavanje može održavati od institucija nadležnih za obrazovanje.

Krešimir Pavelić, umirovljeni brigadir HV-a

-Već šestu godinu za redom organiziramo za naše osmaše Sat istine kako bi djeci koja izlaze iz osnovne škole upotpunili njihovo znanje o Domovinskom ratu, a naravno najviše na osvrt Požeštine i našeg kraja gdje je naša 123. slavna brigada zajedno sa specijalnom policijom ratovala i oslobodila ovaj dio područja oko nas. Tim načinom želimo da se sačuva istina o Domovinskom ratu i da djeca znaju gdje su bili njihovi djedovi i očevi i da se ne zaboravi da su najbolji sinovi ali svoje živote kako bi svi danas živjeli u miru i imali blagostanje – rekao je Krešimir Pavelić, umirovljeni brigadir HV-a, i glavni nositelj organizacije i provedbe projekta “Sata istine”.

Tijekom proteklih mjeseci održana su brojna predavanja u svim Osnovnim školama, na području Požeško-slavonske županije, za učenike osmih razreda na temu “Sat istine”. Predavanja su bila organizirana i za četvrte razrede srednjih škola i gimnazija.

/Foto: Ilustracija, pozega.eu/

Više iz kategorije