“Sat istine” na Sokolovcu za učenike 8. razreda osnovnih škola s područja Grada Požege

Autor: D.K.

POŽEGA – Na brdu “Sokolovac”  u organizaciji Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata  Republike Hrvatske –Podružnica Požeško – slavonske županije i ove je godine održano predavanje na temu o Domovinskom ratu za što su učenici sa svojim nastavnicima iskazali veliku zainteresiranost. 

Tijekom proteklih mjeseci održana su brojna predavanja u svim Osnovnim školama, na području Požeško-slavonske županije, za učenike osmih razreda na temu “Sat istine” programskog sadržaja “Domovinski rat u našem zavičaju”. Predavanja su bila organizirana i za četvrte razrede srednjih škola i gimnazija na temu “Vrijeme istine” programskog sadržaja o Domovinskom ratu u Republici Hrvatskoj.

-Veselimo se da upravo našu djecu iz Požeških Osnovnih škola možemo dovesti ovdje, na jedno povijesno mjesto i reći im o Domovinskom ratu ali i o povijesti našeg Grada jer ovo je ipak mjesto koje podsjeća na slobodu i sve naše branitelje koji su poginuli u Domovinskom ratu – rekao je zamjenik predsjednika Podružnice Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata RH za Požeško – slavonsku županiju i predsjednik Gradske organizacije za Grad Požegu, umirovljeni brigadir HV-a Krešimir Pavelić.

Projekt o Domovinskom ratu u Požegi vodeći je u RH

Da je projekt prepoznat i vrijedan pažnje potvrđuju i činjenice dolaska predstavnici dvaju Ministarstva, znanosti, obrazovanja i sporta, kojeg je predstavljao Franjo Čičak, viši savjetnik u ministarstvu i predstavnica Ministarstva branitelja ispred kojeg je kao izaslanica ministra bila Mirela Buterin. Osjećajući potrebu kratko je “navratio” i na početku drugog predavanja učenike Osnovne škole Antuna Kanižlića pozdravio je župan Požeško-slavonski Alojz Tomašević.

Hvale vrijedan je ovo projekt Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata  Republike Hrvatske –Podružnica Požeško – slavonske županije. Projekt zaslužuje svaku pohvalu zbog velike zauzetosti prvenstveno čelnika udruge gospodina Pavelića tako i svih drugih brojnih članova koji su sudjelovali u organizaciji dajući veliki doprinos kako bi projekt mogao biti primjer svim drugim županijama.

-Uz suglasnost Ministarstva mnoge su udruge dobile pozitivno mišljenje da se educirani časnici kao pomagači u nastavi pojave u razredu kako bi svjedočili o svojim iskustvima i komunicirali s učenicima  prenoseći činjenice o Domovinskom ratu a sve u cilju da djeca nauče i znaju više o Domovinskom ratu. Umirovljeni bojnik Marijo Kalan redovno prati moje seminare, izuzetno je aktivan i sav se dao u to. To je jean veliki pozitivan primjer koji mogu preuzeti i drugi kako bi se učenici što bolje educirali. Uputit ću i druge udruge da kontaktiraju gospodina Pavelića ili Kalana kako bi im oni mogli prenijeti stečena iskustva vezana za ovaj projekt – rekao je Franjo Čičak, viši savjetnik za povijest u Ministarstvu obrazovanja, znanosti i sporta.

-Ovaj projekt u Požegi se može smatrati vodećim projektima u odnosu na druge županije ne samo u Slavoniji nego i u Hrvatskoj- na kraju je istaknuo Čičak naglasivši i da se ulaže u sve to veliki trud posebice gledajući jer u Požegi postoji i Spomen soba Domovinskog rata.

Članovi Udruge su organizirali i prigodni domjenak svim učenicima koji su imali priliku kušati “vojnički grah” kojeg su s puno ljubavi i pažnje pripremili umirovljeni branitelji kao i sve druge tehničke popratne sadržaje, postavljajući šator, klupe i stolove, informatičku podršku i uredan okoliš kako bi svi učenici doživjeli pravi ugođaj i gostoprimstvo vrijednih domaćina.

Na predavanju je bilo preko 300 učenika koji su sa svojim nastavnicima i ravnateljima uz dosta napora pješice došli do brda Sokolovac za što je trebalo više energije zbog toplijeg i veoma sunčanog vremena.

no images were found

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot