Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

Saša Botički pripremio požeške tamburaše za Šokačku rapsodiju na kojoj će u Lisinskom zapjevati Požežanka Bruna Oberan-Bošković

PRIJE 2 GODINE
TEKST: Jelenko Topić

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
Požega.eu | Saša Botički pripremio požeške tamburaše za Šokačku rapsodiju na kojoj će u Lisinskom zapjevati Požežanka Bruna Oberan-Bošković Požega.eu | Saša Botički pripremio požeške tamburaše za Šokačku rapsodiju na kojoj će u Lisinskom zapjevati Požežanka Bruna Oberan-Bošković

PRIJE 2 GODINE
TEKST: Jelenko Topić

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PROREDNakon sedam godina stanke priprema se slavonski glazbeni događaj u Zagrebu - Šokačka rapsodija. Održat će se 19. travnja u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu.

-Uz više od stotinu sjajnih tamburaša ovoga puta u programu će nam se priključiti posebni gosti – vokalni solisti: pobjednica Dore Mia Dimšić, Marko Tolja, Pero Galić, Alen Đuras i Požežanka Bruna Oberan-Bošković, te gost dirigent Alan Bjelinski, a glazbenu potporu daje nam i Ante Gelo – ističu iz Udruge Šokadija koja je organizator koncerta.

Želja im je da koncert preraste u susret s baštinom i tradicijom Slavonije, Baranje i Srijema, te da su na njega pozvali deset kulturno-umjetničkih društava iz pet županija koji će u kasnim poslijepodnevnim satima nastupati na nekoliko gradskih lokacija.

Franjo Slavko Batorek i Marko Sesar u Osijeku, Dario Hegeduš u Vukovaru, Vlado Čatić u Semeljcima, Saša Botički u Požegi, te Damir Butković u Slavonskom Brodu pripremili su sjajnu ekipu tamburaša za taj nastup koju će i ovoga puta predvoditi naš već legendarni primaš Krunoslav Dražić.

Na koncertu će se uz šokačka kola i slavonske pjesme moći čuti kako na tamburama zvuče kola iz Bosne i Bačke, ali i Beatlesi, čardaš i Cancan, kao i najljepše pjesme nezaboravnog Krunoslava Kiće Slabinca.

Na dan koncertana više zagrebačkih trgova nastupit će slavonski folkloraši sa izvornim pjesmama i plesovima svojih krajeva, a to će biti svojevrstan poziv građanima na spektakl u Lisinskom. Među folklorašima će biti i nekoliko društava iz požeškog kraja.

Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

POŽEGA VREMENSKA PROGNOZA
Izdvojeno
Novo