Saša Botički pripremio požeške tamburaše za Šokačku rapsodiju na kojoj će u Lisinskom zapjevati Požežanka Bruna Oberan-Bošković

Autor: Jelenko Topić

Nakon sedam godina stanke priprema se slavonski glazbeni događaj u Zagrebu – Šokačka rapsodija. Održat će se 19. travnja u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu.

-Uz više od stotinu sjajnih tamburaša ovoga puta u programu će nam se priključiti posebni gosti – vokalni solisti: pobjednica Dore Mia Dimšić, Marko Tolja, Pero Galić, Alen Đuras i Požežanka Bruna Oberan-Bošković, te gost dirigent Alan Bjelinski, a glazbenu potporu daje nam i Ante Gelo – ističu iz Udruge Šokadija koja je organizator koncerta.

Želja im je da koncert preraste u susret s baštinom i tradicijom Slavonije, Baranje i Srijema, te da su na njega pozvali deset kulturno-umjetničkih društava iz pet županija koji će u kasnim poslijepodnevnim satima nastupati na nekoliko gradskih lokacija.

Franjo Slavko Batorek i Marko Sesar u Osijeku, Dario Hegeduš u Vukovaru, Vlado Čatić u Semeljcima, Saša Botički u Požegi, te Damir Butković u Slavonskom Brodu pripremili su sjajnu ekipu tamburaša za taj nastup koju će i ovoga puta predvoditi naš već legendarni primaš Krunoslav Dražić.

Na koncertu će se uz šokačka kola i slavonske pjesme moći čuti kako na tamburama zvuče kola iz Bosne i Bačke, ali i Beatlesi, čardaš i Cancan, kao i najljepše pjesme nezaboravnog Krunoslava Kiće Slabinca.

Na dan koncertana više zagrebačkih trgova nastupit će slavonski folkloraši sa izvornim pjesmama i plesovima svojih krajeva, a to će biti svojevrstan poziv građanima na spektakl u Lisinskom. Među folklorašima će biti i nekoliko društava iz požeškog kraja.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88