Šampionsko grlo iz Trenkova, najbolja zaprega iz Sulkovaca i Buka

Autor: Jelenko Topić

 

DSC_6915kMIHALJEVCI – Konjogojska udruga  „Vallis Aurea“ iz Mihaljevaca organizirala je tome selu svoju tradicionalnu priredbu „Zlatne grive zlatne doline 2015.“ kojoj je pokrovitelj  bilo Ministarstvo poljoprivrede RH, a u sklopu nje je održana 8. izložba i 12. revijalna utakmica u vožnji zaprega uz nastup uzgajivača hrvatskog hladnokrvnjaka s  područja kontinentalne RH.

Među starijim pastusima pobjednik je Atila vlasnika Olivera Juričevića izu Mihaljevaca, ispred  Sokola Branka Milosavljevića iz Sulkovaca i grla Veseli vlasnika Željka Adžića iz Mihaljevaca.

Kod mlađih pastuha najboljim je proglašen Bećar Josipa Lovrečića iz Nove  Bukovice, drugi je Cezar istog vlasnika, te treći grlo Bećar Marija Kube iz Jakšića.

Najbolju kobilu Zlaticu posjeduje Vinogradarstvo i podrumarstvo Krauthaker iz Kutjeva, slijedi Beba Josipa Sabljaka iz Šumetlice i Vilma Antuna Samardžije iz Biškupaca. Grlo Crna Dalibora Maroševića iz Prekopakre pobjednik je u kategoriji kobila sa ždrebetom, druga je Olga Zdravka Bičanića iz Emovačkog luga. Kod omica prva je Cvijeta Dalibora Maroševića(Prekopakra), druga je Stela Vinogradarstva Krauthaker , a treća je Zamba Marija Kube(Jakšić).

Šampionskim grlom proglašena je  Azra vlasnika i uzgajivača Damira Pavkovića iz Trenkova, dok su najljepše zaprege bile one Branka Milosavljevića iz Sulkovaca i Stjepana Leista iz Buka, zatim Željka Lackovića iz Vrbovca i Marka kube iz Jakšića.

Naklon pozdravnih riječi organizatora, gradonačelnika Požege Vedrana Neferovića i zamjenika ministra zdravlja dr. Marijana Cesarika pripredbu je otvorio saborski zastupnik Zdravko Ronko.

no images were found

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »