Šampionsko bijelo vino Branka Jakobovića, a crno Gojka Solde

Autor: Jelenko Topić

OCJENJIVANJE PROIZVODA ČLANOVA UDRUGE VINARA I VINOGRADARA „VETERI CASTRA“

VETOVO – Po peti puta ovdašnja Udruga vinogradara i vinara „Veteri Castra“  organizirala je u dvorani vetovačkog Društvenog doma među svojim članovima ocjenjivanje njihovih ponajboljih vina.

Oni su na ocjenjivanje donijeli 20 bijelih i šest crnih vina, a stručno ih je pregledalo posebno povjerenstvo kojemu je na čelu bio Ivan Marinclin, enolog vinarije dd Kutjevo.

-Vina su b bila izuzetno dobra, najviše ih je bilo berba 2017.  godina, a manji dio 2017. godina – kazao nam je Marinclin.

Među bijelim vinima šampionom je proglašen Rajnski rizling Vinogradarstva i vinarstva Branka Jakobovića, dok je kod crnih šampionsko vino crni cuve Vetovo vinara Gojka Solde, a oba proizvođača su baš iz Vetova.

I ovom prigodom među vinarima i vinogradarima mogli su se čuti razgovori, te razmjena iskustava i mišljenja kao što su pitanja koja je i kakva poželjna aroma, boja i okus, te je li vino pitko ili ne.

„Veteri Castra“ će proglasiti pobjednike, te dodijeliti priznanja za ove proizvode svojih članova u sklopu gastronomsko-turističke priredbe Ribarska večer koju u Vetovu 7. srpnja organizira tamošnje ŠRD „Matiševac“, a glazbeni gosti biti će TS Žute dunje i TS Zvona iz Đakova.

Foto: D. Mirković [FAG id=242101]

 

Više iz kategorije