Šampionska titula za kobasicu i bijelo vino Matiji Papratoviću, a za crno Krunoslavu Paviću /FOTO/

Autor: DK

Već je tradicija da sredinom travnja mještani Lukača donose na ocjenjivanje svoje proizvode, kobasice te bijela i crna vina. Ove 20 jubilarne godine prijavljen je i rekordan broj uzoraka. Tako su donesena 22 bijela i pet crnih vina na ocjenjivanje, koje je kušao i ocijenio vrhunski vinski stručnjak, Ivica Perak.

Što se tiče kobasica u prosjeku se donosilo petnaestak, a ove je godine ocijenjen čak 21 uzorak. Kobasice su ocjenjivali otac i sin Hruška iz Bjeliševca, Vjenceslav i Damir, također stručnjaci i proizvođači suhomesnatih proizvoda.

Dok su stručna povjerenstva odrađivala odgovoran posao gosti i uzvanici okupljeni u Vatrogasnom domu razmjenjivali su iskustva među kojima je uz domaćina, predsjednika Mjesnog odbora Lukač, Andriju Mitrovića bio i Ivica Ribičić, predsjednik Gradskog vijeća Kutjeva.

Prema riječima predsjednika stručnog povjerenstva za vino Ivice Peraka od 22 uzoraka bijelog vina šest su ocijenjena s visokim ocjenama i to kao vrhunska dok je među crnima kao vrhunsko bilo jedno ocijenjeno.

Tako je prva nagrada za bijelo vino pripala Matiji Papratoviću, dok je drugi Goran Škorvaga a treće mjesto pripalo Antunu Mitroviću.

Među crnim vinima pobjedu je odnio Krunoslav Pavić, a iza njega su bili Josip Mitrović i Zdravko Romanik. Svima njima je plakete organizatora uručio Ivica Perak.

Stručnom povjerenstvu za kobasice bila je na iznenađenje visoka kvaliteta gotovo svih uzoraka-kobasica. Prema riječima predsjednika Povjerenstva Vjenceslava Hruške kvaliteta je iznad svih očekivanja. Tako je od 21 kobasice čak 16 zlatnih i 5 srebrnih odličja. Odabrati ona tri najbolja je bilo jako teško, u najužem izboru s istim brojem bodova ostalo je šest uzoraka. Ipak se povjerenstvo na kraju usuglasilo uz ponovljena kušanja i ocjenjivanja i donijelo svoju konačnu odluku. Prva nagrada je pripala Matiji Papratoviću, druga Andriji Mitroviću, a treća Miroslavu Bošnjaku. Najboljima je plakete organizatora uručio Vjenceslav Hruška.

Nakon službenog dijela svi gosti i uzvanici zadržali su se na druženju te su imali su priliku kušati proizvode kobasica i vina koji su ocjenjivani, te sirevi obitelji Strapač. U Zabavnom dijelu sudjelovali su glazbenici “Šljivove grane” iz Grabarja.

Foto: D. Mirković

Komentiraj: