Salaš Bjelokapić u Djedinoj Rijeci ima novog vlasnika, a najavljuje iskorake prema seoskom turizmu /FOTO/

Autor: Jelenko Topić

Smješten u neposrednoj blizini državne ceste Pleternica-Ruševo-Čaglin lijepo uređen Salaš Bjelokapić ovih dana je promijenio vlasnika. Riječ je o imanju u prirodi okruženom krajolicima blagih obronaka Dilj gore, a tu se nalazi lijepo uređena kuća, velika nadstrešnica sa ražnjem za pečenje, te poveći ribnjak sa mnogo zelenih površina i ukrasnog drveća.

Obitelj Slavka i Ružice Bjelokapić iz obližnjeg Resnika zajedno sa sinom Daliborom zvanim Dado godinama je svoju djedovinu brižno gradila i uređivala, no godine čine svoje, a i radne obaveze mlađih pripadnika te obitelji rezultirale su dogovorom da dugogodišnjim prijateljima da imanje promijeni vlasnika.

Novi vlasnik je Ivica Curić iz Poloja pokraj Pleternice, koji je dugi niz godina na radu u Njemačkoj, a odlučio je ulagati u svoj rodni kraj. Riječ je o potomku poznatog šumara toga kraja Stipeca Grgića, dugogodišnjeg lovca, čiju tradiciju  nastavlja i Curić. On je lovac, a ima među rodbinom još lovaca tako da će to biti jedna od djelatnosti za što će koristiti Salaš Bjelokapić.

-Salaš će zadržati isto ime jer smo mi prijatelji, obitelj Bjelokapić moći će ga i nadalje po potrebi koristiti, te sa nam surađivati na tom posjedu – rekao nam je dobro raspoložen i srdačan Ivica Curić i dodaje da će tu proširivati ponudu u čemu će kao partner sudjelovati obiteljski prijatelj Robert Lojić iz Vodica koji je također na radu u Njemačkoj. Uz to imaju dosta prijatelja iz drugih krajeva naše zemlje koji su sa  njima uključeni u ove planove.

Razmišljaju  o dogradnji objekata i proširenju ponude što bi doprinijelo da se bave seoskim turizmom jer je riječ o nezagađenim područjima istinske prirode slavonskog krajolika.

Suradnju su proslavili zajedno sa skupinom prijatelja u veselom druženju provodeći epidemiološke mjere, a pripremljen o je mnogo domaćih specijaliteta i dobre kapljice da bi sve bilo začinjeno veselom svirkom i pjesmom sviračkog dueta Damira Pejića Sime i Ivice Šutića.

Foto: D. Mirković

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88