Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

Sajam poslova u organizaciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje okupio mnoge zainteresirane i nezaposlene /FOTO/

PRIJE 7 GODINA
TEKST: S.P./D.K.

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
Požega.eu | Sajam poslova u organizaciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje okupio mnoge zainteresirane i nezaposlene /FOTO/ Požega.eu | Sajam poslova u organizaciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje okupio mnoge zainteresirane i nezaposlene /FOTO/

PRIJE 7 GODINA
TEKST: S.P./D.K.

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED



POŽEGA- Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Požega, pod pokroviteljstvom Požeško-slavonske županije, Grada Požege u partnerstvu s Veleučilištem u Požegi, održao je deveti po redu Sajam poslova. Između ostalih na otvorenju sajma poslova bili su, zamjenik požeško-slavonskog župana Vedran Neferović, požeški gradonačelnik Darko Puljašić, zamjenik pleterničke gradonačelnice Domagoj Katić, dekan požeškog Veleučilišta dr.sc. Dinko Zima i dr.



Sajam poslova organiziran je kako bi se ostvario neposredni kontakt poslodavaca i potencijalnih zaposlenika ali i potaknule nezaposlene osobe u aktivnom traženju posla, naglasila je v.d. predstojnice Područnog ureda Jasminka Antunović.

-Nezaposlenost pada od 2014. godine. U veljači 2014. godine imali smo zabilježen najveći broj nezaposlenih, 7.892 osobe, a prema sadašnjim podacima imamo 3419 osoba, što je za 56 posto manje. Na području Požeško-slavonske županije trenutno je otvoreno 76 slobodnih radnim mjesta - rekla je Jasminka Antunović.



dr.sc. Dinko Zima, dekan Veleučilišta u Požegi Veleučilište u Požegi partner je u organizaciji Sajma, a prigodnim riječima okupljenima se obratio dekan Veleučilišta Dinko Zima izražavajući podršku ovoj i sličnim manifestacijama.

-Drago nam je da možemo dati podršku ovakvim događanjima posebice zato što vrlo često naše profesore i nas kao upravu kontaktiraju poslodavci kako bi im preporučili studente za rad. Ovakvi neposredni kontakti poslodavaca prema studentima i nezaposlenima su vrlo važni jer u takvom kontaktu može doći do puno bolje, kvalitetnije razmijene informacija - rekao je dekan Zima.



Darko Puljašić, gradonačelnik Požege Okupljene poslodavce, studente, a posebno nezaposlene pozdravio je i požeški gradonačelnik Darko Puljašić.

-Prije svega, pozdravljam sve one koji su danas došli vidjeti ima li posla. Drago mi je da organiziramo ovakve skupove, no žao mi je što nezaposlenih ima ovako puno i s ovog mjesta apeliram na poslodavce – ostajemo bez mladosti, bez najboljih ljudi, molim vas pomozite, podignite kvalitetu zapošljavanja i cijenu rada. Ispred Grada Požege bit ćemo uz vas, poslodavcima ćemo pomoći rasterećenjem onih davanja koje mi kao Grad možemo,” rekao je gradonačelnik Puljašić. U sklopu Sajma održana je radionica za nezaposlene te predstavljene Mjere poticanja zapošljavanja.

/Foto: D. Mirković/





Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.